Pasta met pestosaus en gegrilde tomaten
Gegrilde tomaten en een scheutje wijn zorgen voor extra smaak.
Aan de slag
Snijd de knofloook fijn en halveer de trostomaten. Meng de knoflook met 2 el olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk het snijvlak van de tomaten met de knoflookolie.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de tomaten 2 min. op het snijvlak. Keer en gril ze nog 1 min.
Verwarm de mascarpone in een steelpan met de wijn en pesto 3 min. op laag vuur. Roer glad en breng de saus op smaak met peper. Meng de pasta met de pestosaus. Schep in diepe borden. Leg de tomaten ertussen en bestrooi met de rucola. Besprenkel met 2 el olie. Breng op smaak met peper.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pasta met pestosaus en gegrilde tomaten
Gegrilde tomaten en een scheutje wijn zorgen voor extra smaak.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knofloook fijn en halveer de trostomaten. Meng de knoflook met 2 el olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk het snijvlak van de tomaten met de knoflookolie.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de tomaten 2 min. op het snijvlak. Keer en gril ze nog 1 min.
Verwarm de mascarpone in een steelpan met de wijn en pesto 3 min. op laag vuur. Roer glad en breng de saus op smaak met peper. Meng de pasta met de pestosaus. Schep in diepe borden. Leg de tomaten ertussen en bestrooi met de rucola. Besprenkel met 2 el olie. Breng op smaak met peper.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaal Tasty Tom trostomaat
2 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
500 g verse perline met basilicum pasta
75 g pesto alla Genovese
100 ml droge witte wijn
250 g mascarpone
25 g rucola
Dit heb je nodig
grillpan