Butter board
Romiger dan een plank vol roomboter gaat het niet worden. Garneer je butterboard met je favoriete toppings, zoals vijgen, hazelnoten en uienchutney!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 6 min. in de oven. Haal uit de oven en hak grof.
Was ondertussen de radijs maar laat het loof eraan. Snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vijgen in 6 parten.
Smeer de boter in kleine likjes op de plank. Verdeel er kleine lepeltjes uienchutney en de vijgen over. Leg de radijs er langs de randen naast. Bestrooi met de hazelnoten, het citroenrasp, de dille, chilivlokken en het zeezout.
Butter board
Romiger dan een plank vol roomboter gaat het niet worden. Garneer je butterboard met je favoriete toppings, zoals vijgen, hazelnoten en uienchutney!
null personen
355 kcal
15 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 6 min. in de oven. Haal uit de oven en hak grof.
Was ondertussen de radijs maar laat het loof eraan. Snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vijgen in 6 parten.
Smeer de boter in kleine likjes op de plank. Verdeel er kleine lepeltjes uienchutney en de vijgen over. Leg de radijs er langs de randen naast. Bestrooi met de hazelnoten, het citroenrasp, de dille, chilivlokken en het zeezout.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Liefde & Passie stokbrood wit
75 g hazelnoten
½ bos radijs
7 g verse dille
1 citroen
2 gedroogde vijgen
200 g ongezouten roomboter
45 g uienchutney
¼ tl chilivlokken
1 tl zeezoutvlokken
Dit heb je nodig
bakpapier