Toast met cottagecheese, tomaat pijnboompitten en dille
Lunchen doe je het beste met toast. En al helemaal met deze toast met cottagecheese, tomaat, pijnboompitten en dille!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knoflook fijn en meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Snijd 2 sneetjes (per 2 personen) van 2 cm van het brood. Besmeer ze aan beide kanten met de knoflookolie. Verdeel over een rooster en bak 8-10 min. in de oven, draai halverwege om.
Pers ondertussen de halve citroen uit. Snijd de tomaten in plakjes en de dille fijn. Schep de tomaat om met de rest van de olie, 1 tl citroensap (per 2 personen) en de dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten in 3-4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Besmeer de toast met de cottagecheese. Verdeel de plakjes tomaat erover en bestrooi met de pijnboompitten.
Toast met cottagecheese, tomaat pijnboompitten en dille
Lunchen doe je het beste met toast. En al helemaal met deze toast met cottagecheese, tomaat, pijnboompitten en dille!
null personen
315 kcal
10 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knoflook fijn en meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Snijd 2 sneetjes (per 2 personen) van 2 cm van het brood. Besmeer ze aan beide kanten met de knoflookolie. Verdeel over een rooster en bak 8-10 min. in de oven, draai halverwege om.
Pers ondertussen de halve citroen uit. Snijd de tomaten in plakjes en de dille fijn. Schep de tomaat om met de rest van de olie, 1 tl citroensap (per 2 personen) en de dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten in 3-4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Besmeer de toast met de cottagecheese. Verdeel de plakjes tomaat erover en bestrooi met de pijnboompitten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
2 tl extra vierge olijfolie
¼ AH Liefde & Passie wit desembrood met pompoenpitten
½ citroen
3 tastytomtomaten
5 g verse dille
1 el pijnboompitten
200 g cottagecheese