Koekjestaart
bewaar
bewaar

Koekjestaart

Een lekkere traktatie bij de koffie of thee vanmiddag? Deze romige koekjestaart met koffiesmaak en cacao is helemaal wat je zoekt.

30 min. bereiden / 1 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de koffie in een ruime kom, schenk de marsala erbij en laat afkoelen tot gebruik.

Klop de boter met de handmixer op de hoogste stand in 3 min. luchtig. Meng met een spatel de poedersuiker en melk (tegen het opstuiven) erdoor en klop nog 2 min. met de mixer. Roer met de spatel de cacao erdoor en klop nog 1 min. met de mixer. Laat op kamertemperatuur staan tot gebruik.

Leg 9 biscuits (per koekjestaart) in een rechthoek op een snijplank, 3 in de lengte en 3 in de breedte. Bestrijk met een paletmes met een dun laagje botercrème van 75-95 g. Doop 9 biscuits (per koekjestaart) 1 voor 1 kort (ca. 3 sec.) in het koffiemengsel en leg ze op de eerste laag koekjes. Bestrijk weer met een laagje botercrème. Herhaal met de rest van de koekjes tot je 6 lagen koekjes hebt.

Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de botercrème. Bestrooi de bovenkant van de taart met de helft van de hagelslag en druk de rest van de hagelslag met je handen op de zijkanten van de taart. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koekjestaart

Een lekkere traktatie bij de koffie of thee vanmiddag? Deze romige koekjestaart met koffiesmaak en cacao is helemaal wat je zoekt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig