Koekjestaart
Een lekkere traktatie bij de koffie of thee vanmiddag? Deze romige koekjestaart met koffiesmaak en cacao is helemaal wat je zoekt.
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de koffie in een ruime kom, schenk de marsala erbij en laat afkoelen tot gebruik.
Klop de boter met de handmixer op de hoogste stand in 3 min. luchtig. Meng met een spatel de poedersuiker en melk (tegen het opstuiven) erdoor en klop nog 2 min. met de mixer. Roer met de spatel de cacao erdoor en klop nog 1 min. met de mixer. Laat op kamertemperatuur staan tot gebruik.
Leg 9 biscuits (per koekjestaart) in een rechthoek op een snijplank, 3 in de lengte en 3 in de breedte. Bestrijk met een paletmes met een dun laagje botercrème van 75-95 g. Doop 9 biscuits (per koekjestaart) 1 voor 1 kort (ca. 3 sec.) in het koffiemengsel en leg ze op de eerste laag koekjes. Bestrijk weer met een laagje botercrème. Herhaal met de rest van de koekjes tot je 6 lagen koekjes hebt.
Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de botercrème. Bestrooi de bovenkant van de taart met de helft van de hagelslag en druk de rest van de hagelslag met je handen op de zijkanten van de taart. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Koekjestaart
Een lekkere traktatie bij de koffie of thee vanmiddag? Deze romige koekjestaart met koffiesmaak en cacao is helemaal wat je zoekt.
null porties
365 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de koffie in een ruime kom, schenk de marsala erbij en laat afkoelen tot gebruik.
Klop de boter met de handmixer op de hoogste stand in 3 min. luchtig. Meng met een spatel de poedersuiker en melk (tegen het opstuiven) erdoor en klop nog 2 min. met de mixer. Roer met de spatel de cacao erdoor en klop nog 1 min. met de mixer. Laat op kamertemperatuur staan tot gebruik.
Leg 9 biscuits (per koekjestaart) in een rechthoek op een snijplank, 3 in de lengte en 3 in de breedte. Bestrijk met een paletmes met een dun laagje botercrème van 75-95 g. Doop 9 biscuits (per koekjestaart) 1 voor 1 kort (ca. 3 sec.) in het koffiemengsel en leg ze op de eerste laag koekjes. Bestrijk weer met een laagje botercrème. Herhaal met de rest van de koekjes tot je 6 lagen koekjes hebt.
Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de botercrème. Bestrooi de bovenkant van de taart met de helft van de hagelslag en druk de rest van de hagelslag met je handen op de zijkanten van de taart. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g ongezouten roomboter
200 ml sterke koffie
2 el marsala
200 g poedersuiker
2 el volle melk
1 el cacaopoeder
54 theebiscuits
150 g pure hagelslag
Dit heb je nodig
paletmes