Pompoen-pastinaaksoep
Pompoen en pastinaak gaan heel goed samen, dat proef je terug in deze pompoen-pastinaaksoep.
Aan de slag
Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Schil de pastinaken en snijd in stukken van 4 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui 3 min. Voeg de pompoen, pastinaak, knoflook en gedroogde tijm toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng met de deksel op de pan aan de kook.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Hak de walnoten fijn en meng met de geraspte kaas. Neem steeds 1 el van het mengsel en leg dat op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak hoopjes van Ø 5 cm en druk ze niet aan. Bak ca. 12-15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.
Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de kommen, strooi de chilivlokken erover en serveer met de walnoot-kaaschips.
Pompoen-pastinaaksoep
Pompoen en pastinaak gaan heel goed samen, dat proef je terug in deze pompoen-pastinaaksoep.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Schil de pastinaken en snijd in stukken van 4 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui 3 min. Voeg de pompoen, pastinaak, knoflook en gedroogde tijm toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng met de deksel op de pan aan de kook.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Hak de walnoten fijn en meng met de geraspte kaas. Neem steeds 1 el van het mengsel en leg dat op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak hoopjes van Ø 5 cm en druk ze niet aan. Bak ca. 12-15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.
Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de kommen, strooi de chilivlokken erover en serveer met de walnoot-kaaschips.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
900 g AH Biologisch pompoenen
400 g pastinaken
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
1½ el gedroogde tijm
1 groentebouillonblokje
1 l kraanwater
50 g ongebrande walnoten
75 g geraspte oude kaas 48+
½ tl chilivlokken
Dit heb je nodig
soeppan
bakpapier
Staafmixer