Beenham uit de slowcooker
Laat de slowcooker het werk doen terwijl jij achteroverleunt!- de geur alleen al is het wachten meer dan waard.
Aan de slag
Haal de beenham uit de koelkast. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Meng in een kom de knoflook, olie, ahornsiroop, mosterd, suiker en azijn.
Smeer de beenham rondom in met de helft van de marinade. Leg de beenham in de slowcooker en leg de tijm eromheen. Laat op de laagste stand in 1½ uur garen.
Haal de beenham uit de slowcooker en besmeer met de rest van de marinade. Doe terug in de cooker en gaar nog 1½ uur.
Haal de ham uit de slowcooker en laat 10 min. rusten voor het aansnijden. Serveer met de saus. Lekker met gebakken aardappels en geroosterde groenten, wortels, bieten of pastinaak bijvoorbeeld.
Beenham uit de slowcooker
Laat de slowcooker het werk doen terwijl jij achteroverleunt!- de geur alleen al is het wachten meer dan waard.
hoofdgerecht
null personen
245 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
180 min. oventijd
Aan de slag
Haal de beenham uit de koelkast. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Meng in een kom de knoflook, olie, ahornsiroop, mosterd, suiker en azijn.
Smeer de beenham rondom in met de helft van de marinade. Leg de beenham in de slowcooker en leg de tijm eromheen. Laat op de laagste stand in 1½ uur garen.
Haal de beenham uit de slowcooker en besmeer met de rest van de marinade. Doe terug in de cooker en gaar nog 1½ uur.
Haal de ham uit de slowcooker en laat 10 min. rusten voor het aansnijden. Serveer met de saus. Lekker met gebakken aardappels en geroosterde groenten, wortels, bieten of pastinaak bijvoorbeeld.
combinatietip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
550 g beenhammen voor in de oven (naturel)
2 el zonnebloemolie
2 el ahornsiroop
2 el fijne mosterd
1 el rodewijnazijn
1 el rietsuiker
5 g verse tijm
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)