Beenham met kruidenkorst en sinaasappelsaus
Met kruiden, zaden, knoflook en paneermeel tover je een ‘gewone’ beenham om tot een ongekend knapperige beenham met kruidenkorst. En laat die nou perfect samengaan met friszoete sinaasappelsaus.
Aan de slag
Laat de beenham in de verpakking op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het venkelzaad, mosterdzaad en korianderzaad 3 min. in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Doe in een vijzel en stamp grof.
Doe de dragon met 40g boter (per rollade), de knoflook, het paneermeel en de geroosterde specerijen in de hakmolen en maal fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Leg de rest van de boter tot gebruik in de koelkast.
Smeer de beenham in met de olie. Leg de ham terug in het aluminiumbakje en zet in het midden van de oven. Haal na ca. 25 min. uit de oven, schenk het vocht eruit en besmeer de boven- en zijkanten met het kruidenmengsel. Bak nog ca. 20 min.
Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk. Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vruchten uit. Verhit 20g boter (per rollade) in een steelpan en fruit hierin de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de fond, likeur, het sinaasappelrasp en -sap, ahornsiroop en azijn toe en kook in 30 min. in tot de helft. Roer met een garde de rest van de koude boter erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de beenham uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Serveer de ham met de sinaasappelsaus.
Beenham met kruidenkorst en sinaasappelsaus
Met kruiden, zaden, knoflook en paneermeel tover je een ‘gewone’ beenham om tot een ongekend knapperige beenham met kruidenkorst. En laat die nou perfect samengaan met friszoete sinaasappelsaus.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
35 min. bereiden
5 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Laat de beenham in de verpakking op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het venkelzaad, mosterdzaad en korianderzaad 3 min. in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Doe in een vijzel en stamp grof.
Doe de dragon met 40g boter (per rollade), de knoflook, het paneermeel en de geroosterde specerijen in de hakmolen en maal fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Leg de rest van de boter tot gebruik in de koelkast.
Smeer de beenham in met de olie. Leg de ham terug in het aluminiumbakje en zet in het midden van de oven. Haal na ca. 25 min. uit de oven, schenk het vocht eruit en besmeer de boven- en zijkanten met het kruidenmengsel. Bak nog ca. 20 min.
Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk. Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vruchten uit. Verhit 20g boter (per rollade) in een steelpan en fruit hierin de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de fond, likeur, het sinaasappelrasp en -sap, ahornsiroop en azijn toe en kook in 30 min. in tot de helft. Roer met een garde de rest van de koude boter erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de beenham uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Serveer de ham met de sinaasappelsaus.
bereidingstip:
bewaartip:
wijntip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
550 g beenhammen voor in de oven (naturel)
½ el venkelzaad
½ el mosterdzaad
½ el korianderzaad
½ el gedroogde dragon
90 g ongezouten roomboter
2 tenen knoflook
60 g kruidenpaneermeel
2 el milde olijfolie
1 middelgrote ui
2 sinaasappels
200 ml vleesfond
2 el sinaasappellikeur
2 el ahornsiroop
2 el appel azijn
Dit heb je nodig
vijzel
staafmixer met hakmolen