Turks brood pizza met worst en aubergine
Turks brood tover je in een handomdraai om in een heerlijke pizza met al je favoriete toppings.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui en snijd de tomaten en aubergine in blokjes van een ½ cm. Verwijder het vel van de worstjes.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. Voeg het worstvlees, de tomatenpuree, paprikapoeder en de komijn toe en bak 3 min.
Voeg de tomaten toe en laat met een deksel op de pan op middelhoog vuur ca. 5 min. op laag vuur zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.
Snijd de peterselie fijn en roer ⅔ van de peterselie door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd het brood in de lengte in doormidden. Verdeel de saus over erover en verkruimel de feta erover. Verdeel de pizza’s over de bakplaten en bak ze boven elkaar ca. 10 min. in de oven tot het brood krokant is. Wissel de bakplaten halverwege.
Meng ondertussen de tahin met de yoghurt en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de pizza met de tahinyoghurt en bestrooi met de rest van de peterselie en granaatappelpitjes.
Turks brood pizza met worst en aubergine
Turks brood tover je in een handomdraai om in een heerlijke pizza met al je favoriete toppings.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui en snijd de tomaten en aubergine in blokjes van een ½ cm. Verwijder het vel van de worstjes.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. Voeg het worstvlees, de tomatenpuree, paprikapoeder en de komijn toe en bak 3 min.
Voeg de tomaten toe en laat met een deksel op de pan op middelhoog vuur ca. 5 min. op laag vuur zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.
Snijd de peterselie fijn en roer ⅔ van de peterselie door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd het brood in de lengte in doormidden. Verdeel de saus over erover en verkruimel de feta erover. Verdeel de pizza’s over de bakplaten en bak ze boven elkaar ca. 10 min. in de oven tot het brood krokant is. Wissel de bakplaten halverwege.
Meng ondertussen de tahin met de yoghurt en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de pizza met de tahinyoghurt en bestrooi met de rest van de peterselie en granaatappelpitjes.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
3 tomaten
1 aubergine
5 AH Biologisch runderchipolata
3 el milde olijfolie
70 g tomatenpuree
2 tl zoet gerookt paprikapoeder
2 tl gemalen komijn
15 g verse krulpeterselie
1 Turks brood
200 g feta 43+
1 el tahin
4 el Griekse yoghurt 10%
90 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
bakplaten