Turks brood pizza met worst en aubergine 
bewaar
bewaar

Turks brood pizza met worst en aubergine 

Turks brood tover je in een handomdraai om in een heerlijke pizza met al je favoriete toppings.

25 min. bereiden / 10 min. oventijd

14 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui en snijd de tomaten en aubergine in blokjes van een ½ cm. Verwijder het vel van de worstjes.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. Voeg het worstvlees, de tomatenpuree, paprikapoeder en de komijn toe en bak 3 min.

Voeg de tomaten toe en laat met een deksel op de pan op middelhoog vuur ca. 5 min. op laag vuur zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.

Snijd de peterselie fijn en roer ⅔ van de peterselie door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd het brood in de lengte in doormidden. Verdeel de saus over erover en verkruimel de feta erover. Verdeel de pizza’s over de bakplaten en bak ze boven elkaar ca. 10 min. in de oven tot het brood krokant is. Wissel de bakplaten halverwege.

Meng ondertussen de tahin met de yoghurt en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de pizza met de tahinyoghurt en bestrooi met de rest van de peterselie en granaatappelpitjes.

algemeenHeb je geen 2 bakplaten? Gebruik dan 1 bakplaat en een ovenrooster bekleed met bakpapier. 
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Turks brood pizza met worst en aubergine 

Turks brood tover je in een handomdraai om in een heerlijke pizza met al je favoriete toppings.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig