Turks brood met tonijnsalade, spek en avocadocrème van London Loy
Een snel broodje is perfect voor als je moet rennen, springen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Wel fijn als het dan zo'n goedgevuld exemplaar is, zoals dit Turks brood met tonijnsalade, spek en avocadocrème.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tonijn uitlekken, vang van 1 blikje (per 4 personen) de olie op. Meng de tonijn, rauwkost, mayo en de tomatenketchup tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat van de tonijnolie toe om de salade wat smeuïger te maken. Bak het Turks brood 8-10 min. in de oven.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de groene schil, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de avocado’s in blokjes. Doe de yoghurt, chilivlokken, avocadoblokjes, het limoenrasp en 1 el -sap (per 4 personen) in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in dunne plakken.
Snijd het brood horizontaal doormidden. Smeer de bovenste helft van het brood in met de avocadocrème. Beleg de onderste helft met de ijsbergsla, plakjes tomaat en tonijnsalade. Bestrooi met de gebakken spekjes en dek af met de bovenste helft. Snijd het brood in kwarten en serveer direct.
Turks brood met tonijnsalade, spek en avocadocrème van London Loy
Een snel broodje is perfect voor als je moet rennen, springen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Wel fijn als het dan zo'n goedgevuld exemplaar is, zoals dit Turks brood met tonijnsalade, spek en avocadocrème.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tonijn uitlekken, vang van 1 blikje (per 4 personen) de olie op. Meng de tonijn, rauwkost, mayo en de tomatenketchup tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat van de tonijnolie toe om de salade wat smeuïger te maken. Bak het Turks brood 8-10 min. in de oven.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de groene schil, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de avocado’s in blokjes. Doe de yoghurt, chilivlokken, avocadoblokjes, het limoenrasp en 1 el -sap (per 4 personen) in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in dunne plakken.
Snijd het brood horizontaal doormidden. Smeer de bovenste helft van het brood in met de avocadocrème. Beleg de onderste helft met de ijsbergsla, plakjes tomaat en tonijnsalade. Bestrooi met de gebakken spekjes en dek af met de bovenste helft. Snijd het brood in kwarten en serveer direct.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
320 g tonijnstukken in olijfolie
150 g rauwkost radijs
3 el yoghurtmayonaise
1 el ketchup
1 afbak Turks brood
1 limoen
2 avocado's
1 el yoghurt Griekse stijl 10%
½ tl chilivlokken
3 tomaten
200 g gesneden ijsbergsla
30 g gebakken spekjes
Dit heb je nodig
staafmixer