Maaltijdsalade van linzen, spinazie en radijs
Peulvruchten zitten bomvol eiwit en lenen zich perfect voor een goedgevulde maaltijdsalade. Croutons van Turks brood maken het feest compleet!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Scheur het brood in stukken van 1½ cm. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de helft van de olijfolie en bak in 8-10 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Haal uit de oven en laat de croutons op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Snijd ondertussen de muntblaadjes en peterselie grof. Snijd de radijs in dunne plakjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit.
Doe de munt, peterselie, knoflook, het citroensap, de helft van het citroenrasp, de rest van de olijfolie en de kwark in de hakmolen en mix met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de linzen met de spinazie, radijs, komkommer, de helft van de croutons en de helft van de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de salade op een grote schaal, verdeel de rest van de dressing en croutons erover en bestrooi met de rest van het citroenrasp.
Maaltijdsalade van linzen, spinazie en radijs
Peulvruchten zitten bomvol eiwit en lenen zich perfect voor een goedgevulde maaltijdsalade. Croutons van Turks brood maken het feest compleet!
bijgerecht
null personen
420 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Scheur het brood in stukken van 1½ cm. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de helft van de olijfolie en bak in 8-10 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Haal uit de oven en laat de croutons op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Snijd ondertussen de muntblaadjes en peterselie grof. Snijd de radijs in dunne plakjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit.
Doe de munt, peterselie, knoflook, het citroensap, de helft van het citroenrasp, de rest van de olijfolie en de kwark in de hakmolen en mix met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de linzen met de spinazie, radijs, komkommer, de helft van de croutons en de helft van de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de salade op een grote schaal, verdeel de rest van de dressing en croutons erover en bestrooi met de rest van het citroenrasp.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g linzen in blik
1 afbak mini Turks brood
4 el milde olijfolie
15 g verse munt
15 g verse peterselie
200 g radijsjes
1 komkommer
1 citroen
1 teen knoflook
150 g magere kwark
100 g babyspinazie
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hakmolen