Harcha
Harcha, ookwel Marokkaanse panbroodjes. Serveer Marokkaanse harcha met roomkaaspuntjes en honing en elke gast is blij.
Aan de slag
Smelt de boter in een kleine steelpan. Meng 500 g (per 16 stuks) griesmeel, het zout, de bakpoeder en suiker in een ruime kom. Meng de gesmolten boter er in delen door en kneed het mengsel vervolgens met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Laat ca. 15 min. afgedekt met schone theedoek staan.
Voeg het water in delen toe en kneed tot een luchtig, samenhangend deeg. Het deeg kan wat slap aanvoelen. Laat nog 5 min. afgedekt rusten.
Bestuif het werkvlak met 20 g (per 16 stuks) griesmeel en rol het deeg uit tot 1½ cm dik. Steek met de uitsteekvorm (of glas) rondjes uit het deeg van 6 cm. Voeg restjes deeg samen en rol en steek het opnieuw uit tot je 16 deegrondjes hebt.
Bestrooi de deegrondjes voor het bakken met de rest van het griesmeel. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de broodjes in 2 delen op middelhoog vuur in 5-7 min. gaar, knapperig, stevig en luchtig.
Serveer de harcha’s met de roomkaaspuntjes en honing.
Harcha
Harcha, ookwel Marokkaanse panbroodjes. Serveer Marokkaanse harcha met roomkaaspuntjes en honing en elke gast is blij.
null porties
195 kcal
35 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Smelt de boter in een kleine steelpan. Meng 500 g (per 16 stuks) griesmeel, het zout, de bakpoeder en suiker in een ruime kom. Meng de gesmolten boter er in delen door en kneed het mengsel vervolgens met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Laat ca. 15 min. afgedekt met schone theedoek staan.
Voeg het water in delen toe en kneed tot een luchtig, samenhangend deeg. Het deeg kan wat slap aanvoelen. Laat nog 5 min. afgedekt rusten.
Bestuif het werkvlak met 20 g (per 16 stuks) griesmeel en rol het deeg uit tot 1½ cm dik. Steek met de uitsteekvorm (of glas) rondjes uit het deeg van 6 cm. Voeg restjes deeg samen en rol en steek het opnieuw uit tot je 16 deegrondjes hebt.
Bestrooi de deegrondjes voor het bakken met de rest van het griesmeel. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de broodjes in 2 delen op middelhoog vuur in 5-7 min. gaar, knapperig, stevig en luchtig.
Serveer de harcha’s met de roomkaaspuntjes en honing.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
90 g ongezouten roomboter
550 g tarwegriesmeel
1 tl zout
1 el bakpoeder
30 g kristalsuiker
230 ml lauw kraanwater
8 smeerkaaspuntjes
4 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
ronde uitsteekvorm (Ø 6 cm)
deegroller