Harcha
bewaar
bewaar

Harcha

Harcha, ookwel Marokkaanse panbroodjes. Serveer Marokkaanse harcha met roomkaaspuntjes en honing en elke gast is blij.

35 min. bereiden / 20 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Smelt de boter in een kleine steelpan. Meng 500 g (per 16 stuks) griesmeel, het zout, de bakpoeder en suiker in een ruime kom. Meng de gesmolten boter er in delen door en kneed het mengsel vervolgens met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Laat ca. 15 min. afgedekt met schone theedoek staan.

Voeg het water in delen toe en kneed tot een luchtig, samenhangend deeg. Het deeg kan wat slap aanvoelen. Laat nog 5 min. afgedekt rusten.

Bestuif het werkvlak met 20 g (per 16 stuks) griesmeel en rol het deeg uit tot 1½ cm dik. Steek met de uitsteekvorm (of glas) rondjes uit het deeg van 6 cm. Voeg restjes deeg samen en rol en steek het opnieuw uit tot je 16 deegrondjes hebt.

Bestrooi de deegrondjes voor het bakken met de rest van het griesmeel. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de broodjes in 2 delen op middelhoog vuur in 5-7 min. gaar, knapperig, stevig en luchtig.

Serveer de harcha’s met de roomkaaspuntjes en honing.

achtergrondinfoEen harcha – ofwel Marokkaans panbroodje – kan groot of klein zijn, het belangrijkste is dat het in de pan gebakken wordt. Zo krijgt het de knapperige buitenkant en zachte binnenkant. Harcha heeft als basis grof griesmeel of semolina en het kan zowel zoet als hartig zijn en gevuld worden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Harcha

Harcha, ookwel Marokkaanse panbroodjes. Serveer Marokkaanse harcha met roomkaaspuntjes en honing en elke gast is blij.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig