Apfelstrudel
Warme appel, smeltend ijs, alsof er een engeltje… juist.
45 min. bereiden / 55 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
13 ingrediënten
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Meng de helft van de bloem, de helft van de boter, het lauwwarme water en het zout. Voeg de rest van de bloem toe en kneed met de hand soepel. Schenk het kookwater uit de pan. Leg 1 vel bakpapier in de pan en leg het deeg erop. Dek af en laat 1½ uur rusten. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Halveer de appels en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in blokjes van 0.5 x 0.5 cm (brunoise). Meng de appelstukjes met de suiker, rozijnen, kaneel, vanillesuiker, kruidnagel, het citroensap en amandelschaafsel.
Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 20 x 30 cm. Leg op een passend stuk bakpapier en rek het met de hand verder uit tot 50 x 70 cm, tot het deeg bijna doorzichtig is. Bestrijk royaal met de helft van de rest van de boter. Verkruimel de beschuiten boven het deeg. Verdeel het appelmengsel over de helft en laat 4 cm aan de randen vrij. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol de strudel op met behulp van het bakpapier. Bestrijk met de rest van de boter.
Leg de strudel op het bakpapier op een bakplaat. Bak in ca. 55 min. in het midden van de oven gaar. Laat iets afkoelen en serveer.
Apfelstrudel
Warme appel, smeltend ijs, alsof er een engeltje… juist.
null personen
365 kcal
45 min. bereiden
90 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Meng de helft van de bloem, de helft van de boter, het lauwwarme water en het zout. Voeg de rest van de bloem toe en kneed met de hand soepel. Schenk het kookwater uit de pan. Leg 1 vel bakpapier in de pan en leg het deeg erop. Dek af en laat 1½ uur rusten. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Halveer de appels en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in blokjes van 0.5 x 0.5 cm (brunoise). Meng de appelstukjes met de suiker, rozijnen, kaneel, vanillesuiker, kruidnagel, het citroensap en amandelschaafsel.
Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 20 x 30 cm. Leg op een passend stuk bakpapier en rek het met de hand verder uit tot 50 x 70 cm, tot het deeg bijna doorzichtig is. Bestrijk royaal met de helft van de rest van de boter. Verkruimel de beschuiten boven het deeg. Verdeel het appelmengsel over de helft en laat 4 cm aan de randen vrij. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol de strudel op met behulp van het bakpapier. Bestrijk met de rest van de boter.
Leg de strudel op het bakpapier op een bakplaat. Bak in ca. 55 min. in het midden van de oven gaar. Laat iets afkoelen en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g tarwebloem
100 g ongezouten roomboter
120 ml lauw kraanwater
1 mespunt zout
4 jonagold appels
100 g kristalsuiker
50 g rozijnen
1 el gemalen kaneel
8 g vanillesuiker
1 tl gemalen kruidnagel
3 el citroensap
55 g amandelschaafsel
4 beschuiten
Dit heb je nodig
bakpapier
deegroller