Pasta 'nduja
Je spreekt het uit als N-doeja. Een pittige smeerbare worst uit Calabrië die zich perfect leent als basis voor je pastasaus.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd de knoflook fijn en rasp de pecorino. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de nduja en tomatenpuree toe en bak nog 2 min.
Giet de pasta af en vang 150 ml (per 4 personen) van het kookvocht op. Voeg de helft van de pecorino, het kookvocht en de pasta toe en laag op laag vuur ca. 3 min. koken tot een egale saus.
Verdeel de pasta over borden, besprenkel met de olijfolie extra vierge en serveer de rest van de kaas ernaast. Lekker met fijngesneden peterselie.
Pasta 'nduja
Je spreekt het uit als N-doeja. Een pittige smeerbare worst uit Calabrië die zich perfect leent als basis voor je pastasaus.
bijgerecht
null personen
610 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd de knoflook fijn en rasp de pecorino. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de nduja en tomatenpuree toe en bak nog 2 min.
Giet de pasta af en vang 150 ml (per 4 personen) van het kookvocht op. Voeg de helft van de pecorino, het kookvocht en de pasta toe en laag op laag vuur ca. 3 min. koken tot een egale saus.
Verdeel de pasta over borden, besprenkel met de olijfolie extra vierge en serveer de rest van de kaas ernaast. Lekker met fijngesneden peterselie.
serveertip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g linguine
2 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
100 g Pecorino Romano
50 g nduja
50 g tomatenpuree
4 el extra vierge olijfolie