Pasta 'nduja
bewaar
bewaar

Pasta 'nduja

Je spreekt het uit als N-doeja. Een pittige smeerbare worst uit Calabrië die zich perfect leent als basis voor je pastasaus.

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Snijd de knoflook fijn en rasp de pecorino. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de nduja en tomatenpuree toe en bak nog 2 min.

Giet de pasta af en vang 150 ml (per 4 personen) van het kookvocht op. Voeg de helft van de pecorino, het kookvocht en de pasta toe en laag op laag vuur ca. 3 min. koken tot een egale saus.

Verdeel de pasta over borden, besprenkel met de olijfolie extra vierge en serveer de rest van de kaas ernaast. Lekker met fijngesneden peterselie.

serveertipLekker met fijngesneden peterselie.
algemeenEet er voor een volwaardige maaltijd een salade of groentegerecht bij. Bijvoorbeeld gebakken venkel: halveer 2 venkelknollen, leg ze op de snijkant en snijd ze in de lengte in dunne parten van een ½ cm. Verhit 1 el olie in een grote hapjespan en roerbak de venkel al omscheppend 10-15 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper, zout, wat citroensap en rasp.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta 'nduja

Je spreekt het uit als N-doeja. Een pittige smeerbare worst uit Calabrië die zich perfect leent als basis voor je pastasaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig