Yoghurt met havermout en zelfgemaakte appelcompote
Je dag goed beginnen met een net-even-anders-ontbijt? Ga dan voor deze yoghurt met havermout en zelfgemaakte appelcompote.
Aan de slag
Schil de appels en snijd in blokjes van 1½ cm. Doe in een pan en breng samen met de kaneel, honing en het water aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel schuin op de pan en laat 20 min. koken. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur, prak een deel van de appel met een vork en laat afkoelen tot gebruik.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de havermout 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Roer regelmatig. Schep op een bord en laat afkoelen tot gebruik.
Verdeel de yoghurt over kommen, bestrooi met de krokante havermout en schep in elke kom 1 el appelcompote.
Yoghurt met havermout en zelfgemaakte appelcompote
Je dag goed beginnen met een net-even-anders-ontbijt? Ga dan voor deze yoghurt met havermout en zelfgemaakte appelcompote.
null personen
230 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de appels en snijd in blokjes van 1½ cm. Doe in een pan en breng samen met de kaneel, honing en het water aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel schuin op de pan en laat 20 min. koken. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur, prak een deel van de appel met een vork en laat afkoelen tot gebruik.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de havermout 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Roer regelmatig. Schep op een bord en laat afkoelen tot gebruik.
Verdeel de yoghurt over kommen, bestrooi met de krokante havermout en schep in elke kom 1 el appelcompote.
resttip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg jonagold appel
2 tl gemalen kaneel
2 el honing
150 ml water
100 g volkoren havermout
800 ml halfvolle yoghurt