Bonensalade met rijst en yoghurt
Deze bonensalade met rijst en yoghurt is vullend, vol smaak en precies wat je wilt eten als je zin hebt in een voedzame maaltijd.
Aan de slag
Kook de rijst met ½ van de komijn volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, roer door met een vork, schep op een plat bord en laat afkoelen tot gebruik.
Snipper ondertussen de ui. Schil en rasp de winterpeen grof en meng in een kom met de azijn. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne repen. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rest van de komijn en de ui 1 min. Voeg de kidneybonen toe en bak nog 5 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de bonen door de rijst en laat 10 min. afkoelen.
Schep het bonen-rijstmengsel, de winterpeen, paprika en ijsbergsla naast elkaar in diepe borden. Verdeel de yoghurt erover.
Bonensalade met rijst en yoghurt
Instructievideo - 00:57 min.
Bonensalade met rijst en yoghurt
Deze bonensalade met rijst en yoghurt is vullend, vol smaak en precies wat je wilt eten als je zin hebt in een voedzame maaltijd.
null personen
365 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst met ½ van de komijn volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, roer door met een vork, schep op een plat bord en laat afkoelen tot gebruik.
Snipper ondertussen de ui. Schil en rasp de winterpeen grof en meng in een kom met de azijn. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne repen. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rest van de komijn en de ui 1 min. Voeg de kidneybonen toe en bak nog 5 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de bonen door de rijst en laat 10 min. afkoelen.
Schep het bonen-rijstmengsel, de winterpeen, paprika en ijsbergsla naast elkaar in diepe borden. Verdeel de yoghurt erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g witte rijst
1 tl gemalen komijnzaad
1 rode ui
200 g winterpenen
1 el witte natuurazijn
1 paprika
½ krop ijsbergsla
1 kidneybonen in blik
2 el milde olijfolie
200 ml halfvolle yoghurt