Rijst met spinazie-tonijnkoekjes met ingelegde ui
Een gezonde favoriet voor je portemonnee? Deze maaltijd vinkt ze allemaal af. Maar belangrijker nog: de rijst met spinazie-tonijnkoekjes is bijzonder lekker.
Aan de slag
Doe de spinazie in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Schil de winterpeen en rasp grof. Laat de tonijn goed uitlekken, maar vang de olie op.
Doe de spinazie, peen, tonijn, eieren en bloem in een mengkom en schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm hier met vochtige handen 8 koekjes (per 4 personen) van. Laat op een bord rusten in de koelkast tot gebruik.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 4 el azijn uit de pot met ingelegde ui (per 4 personen) aan de gekookte rijst toe. Roer de rijst los met een vork en laat met de deksel op de pan staan.
Verhit de tonijnolie in 2 koekenpannen en bak 4 spinazie-tonijnkoekjes per pan in 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin en knapperig. Keer halverwege.
Verdeel de rijst over borden, leg op elk bord 2 spinazie-tonijnkoekjes en schep de ingelegde ui erop.
Rijst met spinazie-tonijnkoekjes met ingelegde ui
Een gezonde favoriet voor je portemonnee? Deze maaltijd vinkt ze allemaal af. Maar belangrijker nog: de rijst met spinazie-tonijnkoekjes is bijzonder lekker.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de spinazie in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Schil de winterpeen en rasp grof. Laat de tonijn goed uitlekken, maar vang de olie op.
Doe de spinazie, peen, tonijn, eieren en bloem in een mengkom en schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm hier met vochtige handen 8 koekjes (per 4 personen) van. Laat op een bord rusten in de koelkast tot gebruik.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 4 el azijn uit de pot met ingelegde ui (per 4 personen) aan de gekookte rijst toe. Roer de rijst los met een vork en laat met de deksel op de pan staan.
Verhit de tonijnolie in 2 koekenpannen en bak 4 spinazie-tonijnkoekjes per pan in 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin en knapperig. Keer halverwege.
Verdeel de rijst over borden, leg op elk bord 2 spinazie-tonijnkoekjes en schep de ingelegde ui erop.
resttip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g diepvries fijngesneden spinazie
200 g winterpeen
160 g tonijn in zonnebloemolie
2 witte scharreleieren
40 g tarwebloem
300 g witte rijst
½ pot ingelegde ui