Geroosterde winterpeen uit de oven van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Geroosterde winterpeen uit de oven van Hugo Kennis

De Hollandse winterpeen komt misschien wel het best tot z'n recht als Hugo Kennis 'm roostert in de oven.

40 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen en snijd in de lengte in vieren, dikke penen in achten. Halveer de stukken in de breedte. Boen de helft van de limoenen schoon, rasp de groene schil van de vrucht, halveer alle limoenen en pers de vruchten uit.

Meng de winterpeen met de chipotle­ saus, ⅓ olie en 2 el limoensap (per 4 personen) en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25-­30 min. in het midden van de oven tot ze gaar en aan de randjes bruin zijn. Schep halverwege om.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de bonen af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ¾ van de koriander fijn en snijd de rest grof.

Maal de feta in de keukenmachine fijn. Voeg de helft van de limoenrasp, yoghurt en peper toe en mix tot een gladde crème.

Meng de rijst met de rest van de olie, 2 el limoensap (per 4 personen), de zwarte bonen en de fijngesneden koriander.

Verdeel de zwartebonenrijst over kommen. Schep de geroosterde winter­peen erop, verdeel de fetacrème erover en bestrooi met de rest van de koriander en de rest van de limoenrasp.

kookstaptipGeen keukenmachine? Je kunt de crème ook maken met een staafmixer. Het resultaat wordt dan wel minder glad.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde winterpeen uit de oven van Hugo Kennis

De Hollandse winterpeen komt misschien wel het best tot z'n recht als Hugo Kennis 'm roostert in de oven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig