Geroosterde winterpeen uit de oven van Hugo Kennis
De Hollandse winterpeen komt misschien wel het best tot z'n recht als Hugo Kennis 'm roostert in de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen en snijd in de lengte in vieren, dikke penen in achten. Halveer de stukken in de breedte. Boen de helft van de limoenen schoon, rasp de groene schil van de vrucht, halveer alle limoenen en pers de vruchten uit.
Meng de winterpeen met de chipotle saus, ⅓ olie en 2 el limoensap (per 4 personen) en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25-30 min. in het midden van de oven tot ze gaar en aan de randjes bruin zijn. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de bonen af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ¾ van de koriander fijn en snijd de rest grof.
Maal de feta in de keukenmachine fijn. Voeg de helft van de limoenrasp, yoghurt en peper toe en mix tot een gladde crème.
Meng de rijst met de rest van de olie, 2 el limoensap (per 4 personen), de zwarte bonen en de fijngesneden koriander.
Verdeel de zwartebonenrijst over kommen. Schep de geroosterde winterpeen erop, verdeel de fetacrème erover en bestrooi met de rest van de koriander en de rest van de limoenrasp.
Geroosterde winterpeen uit de oven van Hugo Kennis
De Hollandse winterpeen komt misschien wel het best tot z'n recht als Hugo Kennis 'm roostert in de oven.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
40 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen en snijd in de lengte in vieren, dikke penen in achten. Halveer de stukken in de breedte. Boen de helft van de limoenen schoon, rasp de groene schil van de vrucht, halveer alle limoenen en pers de vruchten uit.
Meng de winterpeen met de chipotle saus, ⅓ olie en 2 el limoensap (per 4 personen) en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25-30 min. in het midden van de oven tot ze gaar en aan de randjes bruin zijn. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de bonen af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ¾ van de koriander fijn en snijd de rest grof.
Maal de feta in de keukenmachine fijn. Voeg de helft van de limoenrasp, yoghurt en peper toe en mix tot een gladde crème.
Meng de rijst met de rest van de olie, 2 el limoensap (per 4 personen), de zwarte bonen en de fijngesneden koriander.
Verdeel de zwartebonenrijst over kommen. Schep de geroosterde winterpeen erop, verdeel de fetacrème erover en bestrooi met de rest van de koriander en de rest van de limoenrasp.
kookstaptip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg winterpeen
2 limoenen
3 el La Morena chipotlesaus
3 el olijfolie mild
300 g volkoren basmatirijst
400 g zwarte bonen in blik
15 g verse koriander
100 g feta
75 g Griekse stijl yoghurt
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine