Winterpeensoep met linzen en chorizo van Hugo Kennis
Van wortelsoep ga je misschien niet beter zien, maar van de zachte, zoete smaken gecombineerd met linzen en chorizo wordt je wel een beetje gelukkiger.
Aan de slag
Snijd de chorizo in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de chorizo in 8 min. knapperig. Schep met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan niet schoon.
Schil ondertussen de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes van 2 cm.
Bak de ui, winterpeen, paprika en het komijnzaad 10 min. op middelhoog vuur in de pan met het chorizovet. Schep regelmatig om. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de linzen, de helft van de chorizo en de gepelde tomaten toe. Plet de tomaten met een houten lepel tegen de zijkant van de pan. Giet er het kokende water bij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook. Laat 20- 30 min. koken met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
Pureer de soep met een staafmixer, maar niet helemaal glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in kommen en schep in elke kom 2 el yoghurt. Bestrooi met de rest van de chorizoblokjes.
Winterpeensoep met linzen en chorizo van Hugo Kennis
Van wortelsoep ga je misschien niet beter zien, maar van de zachte, zoete smaken gecombineerd met linzen en chorizo wordt je wel een beetje gelukkiger.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de chorizo in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de chorizo in 8 min. knapperig. Schep met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan niet schoon.
Schil ondertussen de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes van 2 cm.
Bak de ui, winterpeen, paprika en het komijnzaad 10 min. op middelhoog vuur in de pan met het chorizovet. Schep regelmatig om. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de linzen, de helft van de chorizo en de gepelde tomaten toe. Plet de tomaten met een houten lepel tegen de zijkant van de pan. Giet er het kokende water bij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook. Laat 20- 30 min. koken met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
Pureer de soep met een staafmixer, maar niet helemaal glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in kommen en schep in elke kom 2 el yoghurt. Bestrooi met de rest van de chorizoblokjes.
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g chorizo
1 el olijfolie mild
500 g winterpenen
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 rode paprika's
½ el komijnzaad
250 g gedroogde rode linzen
400 g gepelde tomaten in blik
1 kippenbouillonblokje
1¼ l kokend water
8 el yoghurt Griekse stijl
Dit heb je nodig
schuimspaan
staafmixer