Volkorenpasta met venkelballetjes
Met deze volkorenpasta met venkelballetjes smaakt iedere doordeweekse avond naar een vleugje weekend.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de winterpeen schoon en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de prei in halve ringen, spoel schoon onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Meng het gehakt met het venkelzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan, maar laat het bakvet zitten. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde hapjespan en bak de ui, knoflook, prei en peen 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de gehaktballetjes, pastasaus, 5 g tijm en 5 g oregano uit de Italiaanse kruidenmix toe (de rest gebruik je niet) (per 4 personen), roer door en breng aan de kook. Laat op laag vuur 25 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de tijm- en oreganotakjes uit de saus. Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.
Volkorenpasta met venkelballetjes
Met deze volkorenpasta met venkelballetjes smaakt iedere doordeweekse avond naar een vleugje weekend.
hoofdgerecht
null personen
33 kcal
30 min. bereiden
16 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de winterpeen schoon en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de prei in halve ringen, spoel schoon onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Meng het gehakt met het venkelzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan, maar laat het bakvet zitten. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde hapjespan en bak de ui, knoflook, prei en peen 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de gehaktballetjes, pastasaus, 5 g tijm en 5 g oregano uit de Italiaanse kruidenmix toe (de rest gebruik je niet) (per 4 personen), roer door en breng aan de kook. Laat op laag vuur 25 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de tijm- en oreganotakjes uit de saus. Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
300 g winterpenen
300 g preien
300 g rundergehakt
1 tl venkelzaad
4 el milde olijfolie
690 g sugo tradizionale
20 g verse Italiaanse kruidenmix
300 g biologische volkorenfusilli
50 g Parmezaanse kaas