Eenpanspasta met herfstgroenten
Men neme: 1 pan, 20 min. en deze ingrediënten. Voila, het avondeten staat op tafel!
Aan de slag
Halveer de peen in de lengte en snijd in plakjes van een ½ cm dik. Snijd de ui in dunne halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en de takjes oregano uit het bakje Italiaanse kruidenmix en snijd de salieblaadjes uit het bakje fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden kruiden, peen en pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de crème fraîche, het bouillonblokje, de ongekookte pasta en het water toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 7 min. zachtjes koken. Neem de deksel van de pan en laat nog 5 min. koken. Roer regelmatig en breng op smaak met zout en peper.
Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Eenpanspasta met herfstgroenten
Men neme: 1 pan, 20 min. en deze ingrediënten. Voila, het avondeten staat op tafel!
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de peen in de lengte en snijd in plakjes van een ½ cm dik. Snijd de ui in dunne halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en de takjes oregano uit het bakje Italiaanse kruidenmix en snijd de salieblaadjes uit het bakje fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden kruiden, peen en pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de crème fraîche, het bouillonblokje, de ongekookte pasta en het water toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 7 min. zachtjes koken. Neem de deksel van de pan en laat nog 5 min. koken. Roer regelmatig en breng op smaak met zout en peper.
Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
vegatip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 winterpeen
1 middelgrote ui
20 g verse Italiaanse kruidenmix
2 el milde olijfolie
400 g koelverse muskaatpompoenstukjes
250 g crème fraîche
1 groentebouillontablet
300 g pipe rigate
400 ml water
75 g Parmezaanse kaas