Tomatensoep met tortelloni en parmezaanse kaas
Maak tomatensoep extra vullend en vooral extra lekker. Extra opscheppen mag!
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in blokjes van een ½ cm. Maak de winterpeen schoon en snijd in blokjes van een ½ cm. Los het bouillonblokje op in het kokende water. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui, bleekselderij en winterpeen 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook en takjes tijm toe en bak nog 1 min.
Schenk de tomate frito en groentebouillon erbij en roer goed door. Breng aan de kook en laat 10 min. koken op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de tortelloni toe aan de gepureerde soep en kook in 7-8 min. gaar. Verdeel de gevulde tomatensoep over diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.
Tomatensoep met tortelloni en parmezaanse kaas
Maak tomatensoep extra vullend en vooral extra lekker. Extra opscheppen mag!
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in blokjes van een ½ cm. Maak de winterpeen schoon en snijd in blokjes van een ½ cm. Los het bouillonblokje op in het kokende water. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui, bleekselderij en winterpeen 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook en takjes tijm toe en bak nog 1 min.
Schenk de tomate frito en groentebouillon erbij en roer goed door. Breng aan de kook en laat 10 min. koken op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de tortelloni toe aan de gepureerde soep en kook in 7-8 min. gaar. Verdeel de gevulde tomatensoep over diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
2 tenen knoflook
300 g bleekselderij
300 g winterpenen
1 groentebouillonblokje
2 l kokend water
5 g verse tijm
4 el milde olijfolie
600 ml tomato frito
500 g verse tortelloni verdi ricotta e spinaci
50 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
staafmixer