Tomatensoep met tortelloni en parmezaanse kaas
bewaar
bewaar

Tomatensoep met tortelloni en parmezaanse kaas

Maak tomatensoep extra vullend en vooral extra lekker. Extra opscheppen mag!

15 min. bereiden / 25 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in blokjes van een ½ cm. Maak de winterpeen schoon en snijd in blokjes van een ½ cm. Los het bouillonblokje op in het kokende water. Ris de blaadjes tijm van de takjes.

Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui, bleekselderij en winterpeen 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook en takjes tijm toe en bak nog 1 min.

Schenk de tomate frito en groentebouillon erbij en roer goed door. Breng aan de kook en laat 10 min. koken op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Voeg de tortelloni toe aan de gepureerde soep en kook in 7-8 min. gaar. Verdeel de gevulde tomatensoep over diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomatensoep met tortelloni en parmezaanse kaas

Maak tomatensoep extra vullend en vooral extra lekker. Extra opscheppen mag!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig