Tortelloni met gorgonzolasaus, artisjok, & geroosterde amandelen
Aan de slag
Hak de amandelen grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter, rooster de amandelen in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de artisjokharten in parten. Verhit de olie in de hapjespan, voeg de broccoli toe en bak 4 min. Voeg de oregano en artisjokharten toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de tortelloni in 6 min. gaar. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes. Breng de kookzuivel aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de gorgonzola toe en laat al roerend smelten. Breng de gorgonzolasaus op smaak met een ½ el citroenrasp, 1 el citroensap en peper.
Schep de tortelloni om met de groenten en verdeel over de borden. Verdeel de kaassaus erover en garneer met de amandelen.
Tortelloni met gorgonzolasaus, artisjok, & geroosterde amandelen
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Hak de amandelen grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter, rooster de amandelen in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de artisjokharten in parten. Verhit de olie in de hapjespan, voeg de broccoli toe en bak 4 min. Voeg de oregano en artisjokharten toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de tortelloni in 6 min. gaar. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes. Breng de kookzuivel aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de gorgonzola toe en laat al roerend smelten. Breng de gorgonzolasaus op smaak met een ½ el citroenrasp, 1 el citroensap en peper.
Schep de tortelloni om met de groenten en verdeel over de borden. Verdeel de kaassaus erover en garneer met de amandelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten amandelen
1 biologische citroen
800 g broccoli
390 g artisjokharten in blik
1 el olijfolie
3 g gedroogde oregano
500 verse tortelloni verdi ricotta e spinaci
200 g gorgonzola
250 ml kookzuivel
Dit heb je nodig
rasp
hapjespan