Minirodekool met gekonfijte citroen en pistache
Rode kool is een winterse klassieker die het ook met kerst altijd goed doet. Zeker als je 'm aankleedt met gekonfijte citroen en pistache.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de buitenste bladeren van de minirodekool. Snijd elke rodekool in 4 parten en verdeel die over de bakplaat.
Hak de pistachenoten grof. Verwijder het vruchtvlees van de gekonfijte citroen, dit gebruik je niet. Snijd de schil in dunne reepjes. Meng de citroenschil met de olie, peper en eventueel zout en besprenkel de rodekool ermee. Schep om en bestrooi met de pistache.
Rooster ca. 40-50 min. (afhankelijk van de grootte van de rodekolen) in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de kool dreigt te verbranden. Neem uit de oven en schep op een schaal.
Minirodekool met gekonfijte citroen en pistache
Rode kool is een winterse klassieker die het ook met kerst altijd goed doet. Zeker als je 'm aankleedt met gekonfijte citroen en pistache.
bijgerecht
null personen
190 kcal
5 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de buitenste bladeren van de minirodekool. Snijd elke rodekool in 4 parten en verdeel die over de bakplaat.
Hak de pistachenoten grof. Verwijder het vruchtvlees van de gekonfijte citroen, dit gebruik je niet. Snijd de schil in dunne reepjes. Meng de citroenschil met de olie, peper en eventueel zout en besprenkel de rodekool ermee. Schep om en bestrooi met de pistache.
Rooster ca. 40-50 min. (afhankelijk van de grootte van de rodekolen) in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de kool dreigt te verbranden. Neem uit de oven en schep op een schaal.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 mini-rodekooltjes
40 g pistachenoten
2 partjes gekonfijte citroenen
3 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
bakplaat: 39 x 24 x 2 cm
aluminiumfolie