Gegrilde rodekool met quinoa en tahinsaus
It's time to grill! Met rodekool, welteverstaan. Heerlijk voor deze vegan salade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de rodekool in 8 parten. Bestrijk de kool met ⅔ van de olie en bestrooi met de vadouvan. Verdeel de kool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. gaar in de oven. Keer halverwege.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Snijd de peterselie, munt en bosuitjes fijn. Meng de kruiden, bosui en de rest van de olie met de quinoa. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
Verwijder het vruchtvlees van de gekonfijte citroenparten, dit wordt niet gebruikt. Snijd de schil fijn. Rasp de knoflook. Roer in een kommetje de tahin los met het water en roer de citroen en knoflook erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de quinoa met de rodekool en besprenkel met de tahinsaus.
Gegrilde rodekool met quinoasalade
Instructievideo - 00:45 min.
Gegrilde rodekool met quinoa en tahinsaus
It's time to grill! Met rodekool, welteverstaan. Heerlijk voor deze vegan salade.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de rodekool in 8 parten. Bestrijk de kool met ⅔ van de olie en bestrooi met de vadouvan. Verdeel de kool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. gaar in de oven. Keer halverwege.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Snijd de peterselie, munt en bosuitjes fijn. Meng de kruiden, bosui en de rest van de olie met de quinoa. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
Verwijder het vruchtvlees van de gekonfijte citroenparten, dit wordt niet gebruikt. Snijd de schil fijn. Rasp de knoflook. Roer in een kommetje de tahin los met het water en roer de citroen en knoflook erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de quinoa met de rodekool en besprenkel met de tahinsaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rodekool
3 el milde olijfolie
1 el vadouvan
300 g 3-kleurenquinoa
15 g verse platte peterselie
15 g verse munt
2 bosuitjes
4 partjes gekonfijte citroenen
1 teen knoflook
5 el Bio Today tahini white in pot
30 ml kraanwater
Dit heb je nodig
bakpapier