Quinoa met venkel en sinaasappel
Deze kleurrijke en zoetzure salade is fris én crunchy, dankzij de geschaafde venkel en granaatappelpitjes.
Aan de slag
Was de quinoa in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe samen met het bouillontablet en het water in een pan en breng al roerend aan de kook. Kook de quinoa in 8 min. gaar. Neem van het vuur en laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Schep de quinoa op een grote platte schaal en laat afkoelen.
Schaaf ondertussen de venkelknol in de keukenmachine in dunne plakken. Snijd de peterselie grof. Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappels. Snijd met een scherp mes de oranje en witte schil van de sinaasappels. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op in een kommetje.
Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de olie met het sinaasappelrasp en -sap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de quinoa met de venkel, peterselie, bosui, incabessen, sinaasappelpartjes en dressing. Garneer met de granaatappelpitjes.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Quinoa met venkel en sinaasappel
Deze kleurrijke en zoetzure salade is fris én crunchy, dankzij de geschaafde venkel en granaatappelpitjes.
bijgerecht
null personen
370 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de quinoa in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe samen met het bouillontablet en het water in een pan en breng al roerend aan de kook. Kook de quinoa in 8 min. gaar. Neem van het vuur en laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Schep de quinoa op een grote platte schaal en laat afkoelen.
Schaaf ondertussen de venkelknol in de keukenmachine in dunne plakken. Snijd de peterselie grof. Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappels. Snijd met een scherp mes de oranje en witte schil van de sinaasappels. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op in een kommetje.
Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de olie met het sinaasappelrasp en -sap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de quinoa met de venkel, peterselie, bosui, incabessen, sinaasappelpartjes en dressing. Garneer met de granaatappelpitjes.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g 3-kleurenquinoa
1 kippenbouillontablet
410 ml koud kraanwater
1 venkelknol
20 g verse platte peterselie
2 medium handsinaasappels
2 bosuien
1 el extra vierge olijfolie
2 el incabessen
120 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
keukenmachine