Sinaasappelcouscous met kabeljauw en venkel
Als het zomer is, dan willen we zomer. En dat is deze couscous met frisse sinaasappel zéker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met 1/5 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak 15 min. in het midden van de oven.
Boen ondertussen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Schil met een scherp mes van alle sinaasappels de witte schil. Snijd de partjes tussen de vliezen uit, vang het sap op.
Los het bouillontablet op in het kokend water. Doe de couscous met de helft van de rest van de olie, het sinaasappelrasp en de Italiaanse kruiden in een schaal en schenk de bouillon erover. Roer door, laat 10 min. staan en roer los met een vork.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de peterselie fijn. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
Verhit de rest van de olie in een pan en bak de venkel 6 min. op middelhoog vuur. Schep de couscous in een schaal. Meng het sinaasappelsap en -vruchtvlees, de bosui en de venkel erdoor. Laat de olijven uitlekken en voeg samen met de helft van de peterselie toe. Verdeel de vis in stukken en verdeel over de couscous. Garneer met de rest van de peterselie en eventueel wat venkelgroen.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Sinaasappelcouscous met kabeljauw en venkel
Als het zomer is, dan willen we zomer. En dat is deze couscous met frisse sinaasappel zéker.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met 1/5 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak 15 min. in het midden van de oven.
Boen ondertussen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Schil met een scherp mes van alle sinaasappels de witte schil. Snijd de partjes tussen de vliezen uit, vang het sap op.
Los het bouillontablet op in het kokend water. Doe de couscous met de helft van de rest van de olie, het sinaasappelrasp en de Italiaanse kruiden in een schaal en schenk de bouillon erover. Roer door, laat 10 min. staan en roer los met een vork.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de peterselie fijn. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
Verhit de rest van de olie in een pan en bak de venkel 6 min. op middelhoog vuur. Schep de couscous in een schaal. Meng het sinaasappelsap en -vruchtvlees, de bosui en de venkel erdoor. Laat de olijven uitlekken en voeg samen met de helft van de peterselie toe. Verdeel de vis in stukken en verdeel over de couscous. Garneer met de rest van de peterselie en eventueel wat venkelgroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries kabeljauwfilets
5 el traditionele olijfolie
2 medium handsinaasappels
350 ml kokend water
1 groentebouillontablet
300 g couscous
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 bosje bosui
20 g verse platte peterselie
2 venkelknollen
240 g zwarte olijven zonder pit
Dit heb je nodig
bakpapier