Kaas-pesto kerstboompjes
Kaas en pesto zijn altijd een goed idee. En dus ook voor Kerst. Zeker in van die vrolijke kerstboomvormpjes.
Aan de slag
Zorg ervoor dat de satéprikkers 30 min. zijn geweekt in water. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit en leg het bakpapier op een bakplaat.
Halveer het deeg in de breedte. Beleg 1 helft met de kaas en dek af met de andere helft bladerdeeg. Snijd het gestapelde deeg in de lengte in 8 repen (per 8 stuks).
Vouw de repen, al zigzaggend en van onder naar boven in steeds smallere slagen, tot kerstboompjes en leg ze op het bakpapier.
Steek in elk boompje van onder naar boven een satéprikker en laat deze 1 cm uitsteken.
Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Neem uit de oven. Besmeer de boompjes met de pesto en bak nog ca. 2 min. Steek cherrytomaten als piek boven op de prikkers en serveer.
Kaas-pesto kerstboompjes
Kaas en pesto zijn altijd een goed idee. En dus ook voor Kerst. Zeker in van die vrolijke kerstboomvormpjes.
null porties
170 kcal
10 min. bereiden
22 min. oventijd
Aan de slag
Zorg ervoor dat de satéprikkers 30 min. zijn geweekt in water. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit en leg het bakpapier op een bakplaat.
Halveer het deeg in de breedte. Beleg 1 helft met de kaas en dek af met de andere helft bladerdeeg. Snijd het gestapelde deeg in de lengte in 8 repen (per 8 stuks).
Vouw de repen, al zigzaggend en van onder naar boven in steeds smallere slagen, tot kerstboompjes en leg ze op het bakpapier.
Steek in elk boompje van onder naar boven een satéprikker en laat deze 1 cm uitsteken.
Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Neem uit de oven. Besmeer de boompjes met de pesto en bak nog ca. 2 min. Steek cherrytomaten als piek boven op de prikkers en serveer.
algemeen:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g vers bladerdeeg
2 plakken jonge kaas 48+
2 el groene pesto
8 cherrytomaten
Dit heb je nodig
sateprikkers