Bladerdeeghapjes in kerstboomvorm met pesto
Deze bladerdeeghapjes met pesto zijn perfect om uit te delen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het bladerdeeg uit en snijd (voor 12 porties) in de lengte in 12 plakken van 2 cm breed.
Vouw zigzaggend een reep op een met bakpapier beklede bakplaat in steeds kleinere vouwen van onder naar boven tot een kerstboompje. Je hebt in totaal 2 bakplaten nodig of bak ze in delen.
Steek de prikker (geweekt in water) vanaf het bovenste puntje door het kerstboompje zonder het deeg door te prikken. Zorg ervoor dat de prikker aan de bovenkant er niet te veel uitsteekt. Druk het deeg tegen de prikker aan.
Besmeer met de pesto en bestrooi met de kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
Kerstboom-bladerdeeghapjes met pesto
Instructievideo - 00:18 min.
Bladerdeeghapjes in kerstboomvorm met pesto
Deze bladerdeeghapjes met pesto zijn perfect om uit te delen!
bijgerecht
null porties
120 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het bladerdeeg uit en snijd (voor 12 porties) in de lengte in 12 plakken van 2 cm breed.
Vouw zigzaggend een reep op een met bakpapier beklede bakplaat in steeds kleinere vouwen van onder naar boven tot een kerstboompje. Je hebt in totaal 2 bakplaten nodig of bak ze in delen.
Steek de prikker (geweekt in water) vanaf het bovenste puntje door het kerstboompje zonder het deeg door te prikken. Zorg ervoor dat de prikker aan de bovenkant er niet te veel uitsteekt. Druk het deeg tegen de prikker aan.
Besmeer met de pesto en bestrooi met de kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g rollen vers bladerdeeg
50 g groene pesto
50 g AH Biologisch geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
bakplaten
bakpapier
sateprikkers