Duiveltjesvlees
De een noemt het duiveltjesvlees, de ander duiveltjeskip. Maar een ding is zeker: je hoeft niet bang te zijn dat de duivel ineens uit dit lekker pittige gerecht tevoorschijn komt.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn, snijd de champignons in kwarten. Snijd de riblappen in blokken van 3 cm.
Smelt de helft van margarine in de braadpan op hoog vuur en bak de champignons 5 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur, roer af en toe door. Schep op een bord, maak de pan niet schoon. Smelt de rest van de margarine in de pan op hoog vuur en bak het vlees 7 min. Schep halverwege om. Doe de champignons, ui en knoflook erbij en schep door.
Voeg de tomatenketchup, ketjap, sambal, azijn en nasikruiden toe. Voeg het water toe, of meer tot het vlees net onderstaat. Roer door en breng aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan en laat 3 uur op laag vuur stoven. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer na 2½ uur de pindakaas en kookroom door het duiveltjesvlees.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in ca. 7 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de taugé toe. Giet de groente af.
Voeg de groenten toe aan het duiveltjesvlees en breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met friet of rijst.
Duiveltjesvlees
De een noemt het duiveltjesvlees, de ander duiveltjeskip. Maar een ding is zeker: je hoeft niet bang te zijn dat de duivel ineens uit dit lekker pittige gerecht tevoorschijn komt.
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn, snijd de champignons in kwarten. Snijd de riblappen in blokken van 3 cm.
Smelt de helft van margarine in de braadpan op hoog vuur en bak de champignons 5 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur, roer af en toe door. Schep op een bord, maak de pan niet schoon. Smelt de rest van de margarine in de pan op hoog vuur en bak het vlees 7 min. Schep halverwege om. Doe de champignons, ui en knoflook erbij en schep door.
Voeg de tomatenketchup, ketjap, sambal, azijn en nasikruiden toe. Voeg het water toe, of meer tot het vlees net onderstaat. Roer door en breng aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan en laat 3 uur op laag vuur stoven. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer na 2½ uur de pindakaas en kookroom door het duiveltjesvlees.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in ca. 7 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de taugé toe. Giet de groente af.
Voeg de groenten toe aan het duiveltjesvlees en breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met friet of rijst.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
400 g kastanjechampignons
720 g Greenfields runderriblappen
50 g margarine
5 el tomatenketchup
5 el ketjap manis
3 el sambal oelek
5 el appel azijn
2 el nasi kruidenmix
300 ml kraanwater
3 el pindakaas
200 ml kookroom
400 g sperziebonen
250 g taugé
Dit heb je nodig
hoge braadpan met deksel: Ø 22 cm