Portobello steak met hasselbackkrieltjes en sperziebonen
bewaar
bewaar

Portobello steak met hasselbackkrieltjes en sperziebonen

AVG'tje maar dan vegetarisch en extra feestelijk: portobello steak met groentesaus, sperziebonen en geroosterde hasselback krieltjes.

15 min. bereiden / 40 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de krieltjes in de breedte in dunne schijfjes van 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Verdeel de aardappelen over de ovenschaal.

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Smelt de boter in een steelpan en meng met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Giet de helft van de rozemarijnboter over de aardappelen. Bak de aardappelen in ca. 40 min. in de oven gaar.

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Meng de sperziebonen met de rest van de rozemarijnboter en verdeel over de bakplaat.

Besprenkel na 25 min. de krieltjes met wat gesmolten boter uit de ovenschaal en zet de sperziebonen ernaast. Bak nog ca. 15 min.

Bestrooi de portobello’s met peper en eventueel zout. Verdeel over de sperziebonen en bak de laatste 5 min. mee.

Bereid ondertussen de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met peper. Verdeel de krieltjes, sperziebonen en portobello’s over borden en serveer met de saus.

bereidingstipHet is het makkelijkst om de krieltjes tussen de stelen van 2 houten pollepels of op een eetlepel te leggen, zodat je er tijdens het insnijden niet helemaal doorheen gaat.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Portobello steak met hasselbackkrieltjes en sperziebonen

AVG'tje maar dan vegetarisch en extra feestelijk: portobello steak met groentesaus, sperziebonen en geroosterde hasselback krieltjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig