Pastasalade met geroosterde tomaat, basilicum en soepballetjes
bewaar
bewaar

Pastasalade met geroosterde tomaat, basilicum en soepballetjes

Door tomaten in de oven te roosteren worden ze heerlijk zoet. De perfecte basis voor een pastasalade dus. Gebakken soepballetjes en verse basilicum maken het af. Oh, en vergeet de feta niet!

30 min. bereiden / 15 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm. Snijd de uien in halve ringen. Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd de takjes fijn.

Verdeel de tomaat met de ui en basilicumstelen over de ovenschaal, schep om met de helft van de olie en rooster in ca. 15 min. gaar.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de soepballetjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur rondom lichtbruin en gaar.

Meng de pasta met de geroosterde tomaat, soepballetjes en de helft van de basilicumblaadjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pastasalade over een schaal, verdeel de rest van het basilicum erover en verkruimel de witte kaas erboven.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastasalade met geroosterde tomaat, basilicum en soepballetjes

Door tomaten in de oven te roosteren worden ze heerlijk zoet. De perfecte basis voor een pastasalade dus. Gebakken soepballetjes en verse basilicum maken het af. Oh, en vergeet de feta niet!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig