Broodje ei met tomatensalsa
Ei, ei, ei en we zijn zo blij, want voor lunch eten wij dit broodje ei! De zelfgemaakte tomatensalsa mag niet ontbreken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de knoflook fijn. Meng de olie met de knoflook en peper. Snijd de broodjes open en besmeerde snijkanten met de knoflook-olie. Bak ca. 8 min in de oven af.
Kook ondertussen de eieren halfzacht. Snijd de tomaten in kleine blokjes van ca. ½ cm en snijd de selderij fijn. Meng de tomaat met de selderij, azijn en peper.
Verdeel de tomatensalsa over de broodjes, snijd de eieren in parten en verdeel erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Broodje ei met tomatensalsa
Ei, ei, ei en we zijn zo blij, want voor lunch eten wij dit broodje ei! De zelfgemaakte tomatensalsa mag niet ontbreken.
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de knoflook fijn. Meng de olie met de knoflook en peper. Snijd de broodjes open en besmeerde snijkanten met de knoflook-olie. Bak ca. 8 min in de oven af.
Kook ondertussen de eieren halfzacht. Snijd de tomaten in kleine blokjes van ca. ½ cm en snijd de selderij fijn. Meng de tomaat met de selderij, azijn en peper.
Verdeel de tomatensalsa over de broodjes, snijd de eieren in parten en verdeel erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
4 el milde olijfolie
4 kampioentjes (afbakbroodjes)
4 witte scharreleieren
3 tomaten
5 g verse selderij
½ el natuurazijn