Broodje met tomaat-basilicum groenteplakjes, groene olijven en kiemgroente
Neem voor een vegan lunch eens tomaat-basilicum groenteplakjes als broodbeleg. Lekker met kiemetjes en olijven on top en klaar is je broodje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 C. Bak de kampioentjes 8 min. Tot knapperig en lichtbruin.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Giet de olijven af en snijd ze grof. Meng de olijven met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broodjes open en beleg met de groenteplakjes, het olijvenmengsel en de kiemgroente.
Broodje met tomaat-basilicum groenteplakjes, groene olijven en kiemgroente
Neem voor een vegan lunch eens tomaat-basilicum groenteplakjes als broodbeleg. Lekker met kiemetjes en olijven on top en klaar is je broodje.
null personen
355 kcal
10 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 C. Bak de kampioentjes 8 min. Tot knapperig en lichtbruin.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Giet de olijven af en snijd ze grof. Meng de olijven met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broodjes open en beleg met de groenteplakjes, het olijvenmengsel en de kiemgroente.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kampioentjes (afbakbroodjes)
1 citroen
240 g groene olijven met knoflook
2 el extra vierge olijfolie
12 plakjes groentebeleg tomaat-basilicum
30 g pittige kiemgroente