Eierpotjes met toast
Ei-genlijk willen we elke dag wel een ei bij ons ontbijt. Helemaal als dat eitje wordt geserveerd in een heerlijk kruidig potje met tomaat, paprika en selderij. Dat wordt lekker dippen met je toast!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de selderij fijn. Maak de paprika schoon en snijd samen met de tomaten in blokjes van ca. ½ cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, paprika, tomaten, paprikapoeder en de helft van de selderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en breng aan de kook.
Verdeel het groentemengsel over de schaaltjes en maak in elk schaaltje een kuiltje. Breek er een ei boven, bestrooi met peper en eventueel zout en bak ca. 20 min in het midden van de oven.
Rooster het brood de laatste 8 min. op een rooster boven de eipotjes in de oven. Snijd het brood schuin doormidden. Bestrooi de eipotjes met de rest van de selderij en serveer met de toast.
Eierpotjes met toast
Ei-genlijk willen we elke dag wel een ei bij ons ontbijt. Helemaal als dat eitje wordt geserveerd in een heerlijk kruidig potje met tomaat, paprika en selderij. Dat wordt lekker dippen met je toast!
null personen
320 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de selderij fijn. Maak de paprika schoon en snijd samen met de tomaten in blokjes van ca. ½ cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, paprika, tomaten, paprikapoeder en de helft van de selderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en breng aan de kook.
Verdeel het groentemengsel over de schaaltjes en maak in elk schaaltje een kuiltje. Breek er een ei boven, bestrooi met peper en eventueel zout en bak ca. 20 min in het midden van de oven.
Rooster het brood de laatste 8 min. op een rooster boven de eipotjes in de oven. Snijd het brood schuin doormidden. Bestrooi de eipotjes met de rest van de selderij en serveer met de toast.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
5 g verse selderij
1 paprika
4 tomaten
2 el milde olijfolie
1 tl milde paprikapoeder
120 ml water
4 witte scharreleieren
8 sneetjes volkorenbrood
Dit heb je nodig
lage ovenschaaltjes (Ø 10 cm)