Traybake van (kriel)aardappeltjes, cherrytomaatjes, koolvis en citroen van London Loy
Laat net als chef London Loy de oven het zwaarste werk doen. Dan wordt je namelijk beloond met een complete maaltijd vol smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de rode ui in parten en snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van de olijfolie met het citroensap en -rasp, de rode ui, knoflook en de bevroren koolvis, laat staan tot gebruik. Verdeel de krieltjes en cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak 15 min. in de oven.
Schep de krieltjes en tomaten om. Leg de vis en de rode ui en marinade ertussen en bak nog 10 min. tot de groente knapperig is en de vis gaar. Snijd ondertussen de dille grof en strooi dit over de traybake.
Traybake van (kriel)aardappeltjes, cherrytomaatjes, koolvis en citroen van London Loy
Laat net als chef London Loy de oven het zwaarste werk doen. Dan wordt je namelijk beloond met een complete maaltijd vol smaak.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de rode ui in parten en snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van de olijfolie met het citroensap en -rasp, de rode ui, knoflook en de bevroren koolvis, laat staan tot gebruik. Verdeel de krieltjes en cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak 15 min. in de oven.
Schep de krieltjes en tomaten om. Leg de vis en de rode ui en marinade ertussen en bak nog 10 min. tot de groente knapperig is en de vis gaar. Snijd ondertussen de dille grof en strooi dit over de traybake.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode uien
2 tenen knoflook
1 citroen
3 el milde olijfolie
4 diepvries koolvisfilets
1 kg verse krieltjes
500 g cherrytomaten
7½ g verse dille
Dit heb je nodig
bakpapier