Traybake van karbonade, kriel en groene asperges
Traybake = tijdwinst!
Aan de slag
Snijd de knoflook heel fijn. Snijd de takjes en blaadjes van de peterselie fijn. Maak een marinade van de helft van de olie, de mosterd, balsamicoazijn, de peterselietakjes en Italiaanse kruiden. Voeg de knoflook, peper en zout toe. Smeer de karbonades in met de marinade, dek af met vershoudfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 2 cm. Boen de krieltjes schoon. Snijd grote krieltjes doormidden. Verdeel de krieltjes en de selderij over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in de oven. Schep na 10 min. om en leg de karbonades op de plaat tussen de groente, schep de overgebleven marinade over het vlees.
Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in de lengte doormidden als ze erg dik zijn. Leg op de aardappel, knolselderij en karbonades. Bak nog 5 min. tot het vlees en de krieltjes goudgeel en gaar zijn. Bestrooi met peterselieblaadjes.
Traybake van karbonade, kriel en groene asperges
Traybake = tijdwinst!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de knoflook heel fijn. Snijd de takjes en blaadjes van de peterselie fijn. Maak een marinade van de helft van de olie, de mosterd, balsamicoazijn, de peterselietakjes en Italiaanse kruiden. Voeg de knoflook, peper en zout toe. Smeer de karbonades in met de marinade, dek af met vershoudfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 2 cm. Boen de krieltjes schoon. Snijd grote krieltjes doormidden. Verdeel de krieltjes en de selderij over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in de oven. Schep na 10 min. om en leg de karbonades op de plaat tussen de groente, schep de overgebleven marinade over het vlees.
Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in de lengte doormidden als ze erg dik zijn. Leg op de aardappel, knolselderij en karbonades. Bak nog 5 min. tot het vlees en de krieltjes goudgeel en gaar zijn. Bestrooi met peterselieblaadjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
15 g platte peterselie
4 el milde olijfolie
3 el grove mosterd
2 el balsamicoazijn
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
4 schouderkarbonaden
400 g knolselderij
500 g krieltjes
350 g groene asperges
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier