Gegrilde witte asperges à la flamande
Asperges à la flamande stamt uit de Vlaamse keuken: klassieke smaken met een gegrilde twist!
Aan de slag
Halveer de krieltjes en breng ze in ruim water aan de kook. Kook ze in 12 min. beetgaar. Doe na 5 min. de eieren erbij. Giet af.
Schil de asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Halveer de asperges in de lengte en bestrijk met behulp van de bakkwast met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en leg de asperges met de snijkanten op de grill. Gril ze afhankelijk van de dikte ca. 5 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Zet eventueel een pan op de asperges, zodat ze goed op de ribbels van de grillpan worden gedrukt. Keer de asperges halverwege. Herhaal tot alle asperges zijn gegrild.
Pers de halve citroen uit. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Snijd de peterselie fijn. Pel de gekookte eieren en halveer ze.
Roer 2 el citroensap (per 4 personen) en de helft van de peterselie door de gesmolten boter. Verdeel de gegrilde asperges, krieltjes, botersaus en gehalveerde eieren over de borden. Bestrooi met peper, eventueel zout en met de rest van de peterselie.
Gegrilde witte asperges à la flamande
Asperges à la flamande stamt uit de Vlaamse keuken: klassieke smaken met een gegrilde twist!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes en breng ze in ruim water aan de kook. Kook ze in 12 min. beetgaar. Doe na 5 min. de eieren erbij. Giet af.
Schil de asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Halveer de asperges in de lengte en bestrijk met behulp van de bakkwast met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en leg de asperges met de snijkanten op de grill. Gril ze afhankelijk van de dikte ca. 5 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Zet eventueel een pan op de asperges, zodat ze goed op de ribbels van de grillpan worden gedrukt. Keer de asperges halverwege. Herhaal tot alle asperges zijn gegrild.
Pers de halve citroen uit. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Snijd de peterselie fijn. Pel de gekookte eieren en halveer ze.
Roer 2 el citroensap (per 4 personen) en de helft van de peterselie door de gesmolten boter. Verdeel de gegrilde asperges, krieltjes, botersaus en gehalveerde eieren over de borden. Bestrooi met peper, eventueel zout en met de rest van de peterselie.
combinatietip:
algemeen:
wijntip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
6 middelgrote eieren
1 kg verse witte asperges
2 el milde olijfolie
½ citroen
125 g gezouten roomboter
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
dunschiller
bakkwastje
grillpan