Asperges a la flamande
Asperges op z'n Vlaams. Deze asperges met ham en ei, gesmolten boter en peterselie wil je het hele voorjaar door eten.
Aan de slag
Schil de asperges met de dunschiller rondom vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Halveer eventueel de grotere krieltjes.
Kook de asperges in een aspergepan in ruim water met eventueel zout in 10 min. beetgaar. Kook ondertussen de krieltjes in ruim water met eventueel zout in 8-10 min. gaar en kook de eieren in 8 min. hard.
Prak de eieren grof en snijd de peterselie fijn. Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur.
Giet de asperges en krieltjes af en verdeel ze over de borden. Verdeel achtereenvolgend het geprakte ei, de gesmolten boter en peterselie over de asperges. Verdeel de ham in mooie roosjes en leg ze ernaast.
Asperges a la flamande
Asperges op z'n Vlaams. Deze asperges met ham en ei, gesmolten boter en peterselie wil je het hele voorjaar door eten.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de asperges met de dunschiller rondom vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Halveer eventueel de grotere krieltjes.
Kook de asperges in een aspergepan in ruim water met eventueel zout in 10 min. beetgaar. Kook ondertussen de krieltjes in ruim water met eventueel zout in 8-10 min. gaar en kook de eieren in 8 min. hard.
Prak de eieren grof en snijd de peterselie fijn. Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur.
Giet de asperges en krieltjes af en verdeel ze over de borden. Verdeel achtereenvolgend het geprakte ei, de gesmolten boter en peterselie over de asperges. Verdeel de ham in mooie roosjes en leg ze ernaast.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg verse witte asperges
1 kg krieltjes
6 middelgrote eieren
10 g verse krulpeterselie
125 g ongezouten roomboter
8 plakjes achterham
Dit heb je nodig
dunschiller
aspergepan