Tulband (basisrecept)
bewaar
bewaar

Tulband (basisrecept)

De basis van iedere thuisbakker? Dit tulbandrecept.

25 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur 10 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 170 °C Halveer het vanillestokje en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het merg met 250 g boter, 250 g basterdsuiker en het zout een kom en klop in ca. 7 min. met de (hand)mixer licht en luchtig.

Schraap af en toe de randen van de kom schoon met een pannenlikker. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, klop na elk ei goed door. Zeef 250 g bloem en bakpoeder boven een kom en schep het dan met een spatel door het boter-eimengsel. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Spatel het rasp door het beslag.

Schenk het beslag in de vorm en bak in ca. 45 min. net onder het midden in de oven gaar. Steek een satéprikker in het midden van de tulband. Als deze er schoon en droog uitkomt, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer met de vorm om, zodat de tulband uit de vorm komt. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.

Breng ondertussen de rest van de suiker met de rest van de boter, het water en het citroensap aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur. Schenk het glazuur over de tulband.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tulband (basisrecept)

De basis van iedere thuisbakker? Dit tulbandrecept.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig