Paddenstoelenfrittata met gegrilde groente en brood
Italianen houden van koken met restjes, zo is de frittata bestaan. Deze paddenstoelenfrittata met gegrilde groente en brood is perfect als lunch of licht diner. PS: vervang de groente en kazen in dit gerecht met je eigen restjes.
20 min. bereiden / 35 min. oventijd / 15 min. wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de broodjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de tenen knoflook fijn.
Meng de sjalot, kastanjechampignons, knoflook en paddenstoelenmix met paprika in de quichevorm. Besprenkel met ⅗ van de olie, schep om en breng op smaak met peper. Rooster net onder het midden van de oven ca. 20 min.
Giet ondertussen het water over het gedroogde eekhoorntjesbrood en laat 15 min. staan. Verdeel de ovengroente over de tweede met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper, schep om. Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Giet het eekhoorntjesbrood af en snijd fijn. Klop de eieren los met het eekhoorntjesbrood, de chilivlokken, ricotta en eventueel zout. Haal de quichevorm uit de oven. Giet het ei-ricottamengsel bij de paddenstoelen in de quichevorm. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven, tot de frittata is gestold.
Snijd het brood in plakjes. Snijd de frittata in punten. Serveer de frittata met de ovengroente en de plakjes brood.
Paddenstoelenfrittata met gegrilde groente en brood
Italianen houden van koken met restjes, zo is de frittata bestaan. Deze paddenstoelenfrittata met gegrilde groente en brood is perfect als lunch of licht diner. PS: vervang de groente en kazen in dit gerecht met je eigen restjes.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de broodjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de tenen knoflook fijn.
Meng de sjalot, kastanjechampignons, knoflook en paddenstoelenmix met paprika in de quichevorm. Besprenkel met ⅗ van de olie, schep om en breng op smaak met peper. Rooster net onder het midden van de oven ca. 20 min.
Giet ondertussen het water over het gedroogde eekhoorntjesbrood en laat 15 min. staan. Verdeel de ovengroente over de tweede met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper, schep om. Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Giet het eekhoorntjesbrood af en snijd fijn. Klop de eieren los met het eekhoorntjesbrood, de chilivlokken, ricotta en eventueel zout. Haal de quichevorm uit de oven. Giet het ei-ricottamengsel bij de paddenstoelen in de quichevorm. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven, tot de frittata is gestold.
Snijd het brood in plakjes. Snijd de frittata in punten. Serveer de frittata met de ovengroente en de plakjes brood.
vegatip:
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 robuuste broodjes zaden en pitten
200 g sjalotten
250 g kastanjechampignons
2 tenen knoflook
200 g paddenstoelenmix paprika bieslook
5 el milde olijfolie
200 ml lauw water
7½ g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood
600 g ovengroente prei, gele peen, kastanjechampignon
6 witte scharreleieren
¼ tl chilivlokken
100 g ricotta
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm: Ø 25 cm