Appelmuffins met rozijnen
Hartelijk dank aan de gene die ooit de combinatie appels en rozijnen heeft bedacht! Heerlijk in appeltaart, maar ook in muffins. Deze appelmuffins met kaneel zijn helemaal perfect voor de koude maanden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon rasp de gele schil van de helft van de vrucht en pers die uit boven een ruime kom. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ca. een ½ cm. Meng de appel met de rozijnen en het citroensap.
Klop het ei in een kom 1 min. los met de handmixer. Voeg de olie en melk toe en mix door elkaar. Voeg de suiker en het citroenrasp toe en mix door elkaar.
Zeef het bakmeel, de kaneel en het zout in een kom en spatel door het eimengsel. Zeef de appels en rozijnen uit het citroensap en schep door het beslag. Het sap wordt niet gebruikt.
Leg de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en vul de vormpjes met het beslag.
Bak de muffins in 20-25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de oven en laat in 10 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Appelmuffins met rozijnen
Hartelijk dank aan de gene die ooit de combinatie appels en rozijnen heeft bedacht! Heerlijk in appeltaart, maar ook in muffins. Deze appelmuffins met kaneel zijn helemaal perfect voor de koude maanden.
null personen
240 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon rasp de gele schil van de helft van de vrucht en pers die uit boven een ruime kom. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ca. een ½ cm. Meng de appel met de rozijnen en het citroensap.
Klop het ei in een kom 1 min. los met de handmixer. Voeg de olie en melk toe en mix door elkaar. Voeg de suiker en het citroenrasp toe en mix door elkaar.
Zeef het bakmeel, de kaneel en het zout in een kom en spatel door het eimengsel. Zeef de appels en rozijnen uit het citroensap en schep door het beslag. Het sap wordt niet gebruikt.
Leg de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en vul de vormpjes met het beslag.
Bak de muffins in 20-25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de oven en laat in 10 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ citroen
1 Elstar appel
30 g rozijnen
1 wit scharrelei
40 ml arachideolie
90 ml volle melk
90 g lichtbruine basterdsuiker
140 g zelfrijzend bakmeel
1 tl gemalen kaneel
1 mespunt zout
Dit heb je nodig
handmixer (AH Spaaractie)
zeef
muffinvorm 6-cups
papieren cupcakevormpjes