Appelmuffins met rozijnen
bewaar
bewaar

Appelmuffins met rozijnen

Hartelijk dank aan de gene die ooit de combinatie appels en rozijnen heeft bedacht! Heerlijk in appeltaart, maar ook in muffins. Deze appelmuffins met kaneel zijn helemaal perfect voor de koude maanden.

20 min. bereiden / 25 min. oventijd / 10 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon rasp de gele schil van de helft van de vrucht en pers die uit boven een ruime kom. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ca. een ½ cm. Meng de appel met de rozijnen en het citroensap.

Klop het ei in een kom 1 min. los met de handmixer. Voeg de olie en melk toe en mix door elkaar. Voeg de suiker en het citroenrasp toe en mix door elkaar.

Zeef het bakmeel, de kaneel en het zout in een kom en spatel door het eimengsel. Zeef de appels en rozijnen uit het citroensap en schep door het beslag. Het sap wordt niet gebruikt.

Leg de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en vul de vormpjes met het beslag.

Bak de muffins in 20-25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de oven en laat in 10 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appelmuffins met rozijnen

Hartelijk dank aan de gene die ooit de combinatie appels en rozijnen heeft bedacht! Heerlijk in appeltaart, maar ook in muffins. Deze appelmuffins met kaneel zijn helemaal perfect voor de koude maanden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig