Appel-haverbolletjes
bewaar
bewaar

Appel-haverbolletjes

Een combinatie van brood en appelcakejes: deze appel-haverbolletjes zijn heerlijk als ontbijt of gezonder tussendoortje. Je bakt ze in de oven en bestreelt ze daarna met boter.

30 min. bereiden / 15 min. oventijd / 2 uur 15 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Doe de tarwebloem, havervlokken, het zout, de kaneel, gist, basterdsuiker, melk, 35g boter (per 16 stuks) en de helft van de eieren in de kom van de staande mixer en kneed in 8 min. tot een soepel deeg.

Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes van ca. een ½ cm. Roer de appel door het deeg, dek de kom af met vershoudfolie en laat ca. 1 uur rijzen op een warme plek (bijvoorbeeld in een oven van maximaal 30 °C of op de verwarming), tot het deeg in volume is verdubbeld.

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en verdeel het in 16 porties (per 16 stuks). Pak steeds een portie deeg. Leg je hand eroverheen en vorm je hand tot een ‘koepeltje’. Maak nu een draaiende beweging met je hand, met lichte druk op het deeg, zodat er van het deeg een mooi bolletje wordt gevormd. Verdeel de bollen over de met bakpapier beklede traybake. Dek losjes af met vershoudfolie en laat nogmaals 1 uur rijzen op een warme plek.

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Bol de bolletjes nogmaals op onder je handpalmen. Klop het overgebleven ei los en bestrijk de bolletjes daarmee. Bak ze in ca. 15 min. bruin en gaar. Smelt de rest van de boter in een steelpan en bestrijk de warme bolletjes ermee. Laat ze 15 min. afkoelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appel-haverbolletjes

Een combinatie van brood en appelcakejes: deze appel-haverbolletjes zijn heerlijk als ontbijt of gezonder tussendoortje. Je bakt ze in de oven en bestreelt ze daarna met boter.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig