Drie in de pan
Drie in de pan, de naam zegt het al: dat zijn drie pannenkoekjes die in één pan passen. Driewerf hoera!
Aan de slag
Verwarm 150 ml melk (per 4 personen) in een steelpan tot lauwwarm. Zet het vuur uit, voeg de gist toe roer met een garde. Laat 10 min. staan.
Meng ondertussen in een kom de bloem en het zout door elkaar. Roer in een andere kom de rest van de melk en het ei door elkaar.
Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en roer met een garde tot een glad beslag. Schenk er dan, al roerend, het melk-eimengsel bij. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plek.
Schil de appel en snijd in blokjes van ca. een ½ cm. Voeg de appel en de rozijnen toe aan het beslag en spatel goed door.
Verhit ¼ van de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep 3 keer 1 ½ el beslag in de pan, voor 3 pannenkoekjes. Bak ca. 7 min. op middelhoog vuur. Schep halverwege voorzichtig om, als er luchtbellen te zien zijn. Bak zo nog 3 keer 3 pannenkoekjes, houd ze warm onder aluminiumfolie.
Meng ondertussen de suiker door de kaneel. Bestrooi de pannenkoekjes ermee.
Drie in de pan
Drie in de pan, de naam zegt het al: dat zijn drie pannenkoekjes die in één pan passen. Driewerf hoera!
null personen
505 kcal
35 min. bereiden
70 min. wachten
Aan de slag
Verwarm 150 ml melk (per 4 personen) in een steelpan tot lauwwarm. Zet het vuur uit, voeg de gist toe roer met een garde. Laat 10 min. staan.
Meng ondertussen in een kom de bloem en het zout door elkaar. Roer in een andere kom de rest van de melk en het ei door elkaar.
Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en roer met een garde tot een glad beslag. Schenk er dan, al roerend, het melk-eimengsel bij. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plek.
Schil de appel en snijd in blokjes van ca. een ½ cm. Voeg de appel en de rozijnen toe aan het beslag en spatel goed door.
Verhit ¼ van de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep 3 keer 1 ½ el beslag in de pan, voor 3 pannenkoekjes. Bak ca. 7 min. op middelhoog vuur. Schep halverwege voorzichtig om, als er luchtbellen te zien zijn. Bak zo nog 3 keer 3 pannenkoekjes, houd ze warm onder aluminiumfolie.
Meng ondertussen de suiker door de kaneel. Bestrooi de pannenkoekjes ermee.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
330 ml volle melk
7 g gedroogde gist
300 g tarwebloem
½ tl zout
1 middelgroot scharrelei
1 Elstar appel
50 g rozijnen
30 g ongezouten roomboter
50 g kristalsuiker
½ tl gemalen kaneel