Drie in de pan
bewaar
bewaar

Drie in de pan

Drie in de pan, de naam zegt het al: dat zijn drie pannenkoekjes die in één pan passen. Driewerf hoera!

35 min. bereiden / 1 uur 10 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm 150 ml melk (per 4 personen) in een steelpan tot lauwwarm. Zet het vuur uit, voeg de gist toe roer met een garde. Laat 10 min. staan.

Meng ondertussen in een kom de bloem en het zout door elkaar. Roer in een andere kom de rest van de melk en het ei door elkaar.

Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en roer met een garde tot een glad beslag. Schenk er dan, al roerend, het melk-eimengsel bij. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plek.

Schil de appel en snijd in blokjes van ca. een ½ cm. Voeg de appel en de rozijnen toe aan het beslag en spatel goed door.

Verhit ¼ van de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep 3 keer 1 ½ el beslag in de pan, voor 3 pannenkoekjes. Bak ca. 7 min. op middelhoog vuur. Schep halverwege voorzichtig om, als er luchtbellen te zien zijn. Bak zo nog 3 keer 3 pannenkoekjes, houd ze warm onder aluminiumfolie.

Meng ondertussen de suiker door de kaneel. Bestrooi de pannenkoekjes ermee.

bereidingstipGebruik voor een snellere versie zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem en gist. Meng dan eerst de helft van de melk door het bakmeel met het zout, schenk er dan de rest bij en roer op het laatst het ei erdoorheen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Drie in de pan

Drie in de pan, de naam zegt het al: dat zijn drie pannenkoekjes die in één pan passen. Driewerf hoera!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig