Rundvleessalade
Niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens enorm vullend: rundvleessalade met aardappelen, doperwten en augurken. Extra lekker met een warm stokbrood.
Aan de slag
Verhit de boter in een braadpan op hoog vuur en bak de runderlappen in ca. 5 min. bruin, keer halverwege. Voeg het water, bouillonblokje, de tomatenpuree, ketjap, worcestershiresaus en mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 uur stoven op laag vuur, met het deksel op de pan.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim, eventueel gezouten, water in ca. 20 min. gaar. Giet af en stamp fijn met een pureestamper. Zet tot gebruik in de koelkast.
Haal het vlees uit de pan en trek het met 2 vorken in fijne reepjes. Laat afkoelen in de koelkast.
Kook de doperwten in ca. 4 min. beetgaar, giet af en spoel koud onder stromend water.
Snijd de bleekselderij en augurken in blokjes van ca. een ½ cm. Snipper de sjalotten. Schil en rasp de appel. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Meng het vlees met de aardappel, doperwten, bleekselderij, augurk, sjalot, appel, mayonaise, yoghurt, het citroenrasp en -sap. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Rundvleessalade
Niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens enorm vullend: rundvleessalade met aardappelen, doperwten en augurken. Extra lekker met een warm stokbrood.
bijgerecht
null personen
360 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Verhit de boter in een braadpan op hoog vuur en bak de runderlappen in ca. 5 min. bruin, keer halverwege. Voeg het water, bouillonblokje, de tomatenpuree, ketjap, worcestershiresaus en mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 uur stoven op laag vuur, met het deksel op de pan.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim, eventueel gezouten, water in ca. 20 min. gaar. Giet af en stamp fijn met een pureestamper. Zet tot gebruik in de koelkast.
Haal het vlees uit de pan en trek het met 2 vorken in fijne reepjes. Laat afkoelen in de koelkast.
Kook de doperwten in ca. 4 min. beetgaar, giet af en spoel koud onder stromend water.
Snijd de bleekselderij en augurken in blokjes van ca. een ½ cm. Snipper de sjalotten. Schil en rasp de appel. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Meng het vlees met de aardappel, doperwten, bleekselderij, augurk, sjalot, appel, mayonaise, yoghurt, het citroenrasp en -sap. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
250 g runderlappen
200 ml kraanwater
1 runderbouillontablet
1 el tomatenpuree
1 el ketjap
2 tl worcestershiresauce
2 el mosterd
500 g kruimige aardappelen
100 g verse doperwten
2 stengels bleekselderij
2 grote augurken
2 sjalotten
1 Granny Smith appel
1 citroen
100 g mayonaise
100 g volle yoghurt
Dit heb je nodig
pureestamper
rasp