Aardappelpuree zonder melk
Zelfs zonder melk is het mogelijk om een heerlijke smeuïge aardappelpuree te maken!
Aan de slag
Breng het water in een pan aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Houd warm op laag vuur. Snipper ondertussen de sjalot en ris de blaadjes van de takjes tijm. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
Doe de aardappelen met de sjalot en ⅔ van de tijm in een pan. Schenk er zoveel bouillon bij dat de aardappelen voor ¾ onder staan en breng aan de kook met de deksel op de pan. Zet het vuur laag en kook in ca. 20 min. gaar.
Giet af maar vang het kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en laat op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droog koken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
Smelt ondertussen de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Pureer de aardappelen met de pureeknijper boven de gesmolten boter. Voeg de mosterd en 300 ml kookvocht toe (per 8 personen) en roer met een garde kort en krachtig tot smeuïge puree. Voeg zo nodig extra kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bieslook fijn. Verdeel de puree over een schaal en bestrooi met de bieslook en de rest van de tijm.
Aardappelpuree zonder melk
Zelfs zonder melk is het mogelijk om een heerlijke smeuïge aardappelpuree te maken!
bijgerecht
null personen
345 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Breng het water in een pan aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Houd warm op laag vuur. Snipper ondertussen de sjalot en ris de blaadjes van de takjes tijm. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
Doe de aardappelen met de sjalot en ⅔ van de tijm in een pan. Schenk er zoveel bouillon bij dat de aardappelen voor ¾ onder staan en breng aan de kook met de deksel op de pan. Zet het vuur laag en kook in ca. 20 min. gaar.
Giet af maar vang het kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en laat op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droog koken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
Smelt ondertussen de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Pureer de aardappelen met de pureeknijper boven de gesmolten boter. Voeg de mosterd en 300 ml kookvocht toe (per 8 personen) en roer met een garde kort en krachtig tot smeuïge puree. Voeg zo nodig extra kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bieslook fijn. Verdeel de puree over een schaal en bestrooi met de bieslook en de rest van de tijm.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l kraanwater
2 groentebouillontablet
1 sjalot
7½ g verse tijm
2½ kg iets kruimige aardappelen
125 g ongezouten roomboter
2 tl milde mosterd
10 g verse bieslook
Dit heb je nodig
pureeknijper