Vegetarische bonenschotel
Witte bonen in tomatensaus? Ja, en in een ovenschotel! Samen met snijbonen, aardappelpuree en natuurlijk kaas. Klaar is je vegetarische bonenschotel.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 15-20 min. gaar.
Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel onder koud water en laat uitlekken.
Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien 10 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg de knoflook en dragon toe en bak nog 2 min. Voeg de witte bonen, snijbonen en polpa toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de zuivelspread fijn met een pureestamper. Voeg eventueel wat achtergehouden kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de bonenstoof over de ovenschalen en verdeel daar de aardappelpuree over. Bestrooi met de kaas en bak 20 min. in het midden van de oven.
Vegetarische bonenschotel
Witte bonen in tomatensaus? Ja, en in een ovenschotel! Samen met snijbonen, aardappelpuree en natuurlijk kaas. Klaar is je vegetarische bonenschotel.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 15-20 min. gaar.
Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel onder koud water en laat uitlekken.
Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien 10 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg de knoflook en dragon toe en bak nog 2 min. Voeg de witte bonen, snijbonen en polpa toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de zuivelspread fijn met een pureestamper. Voeg eventueel wat achtergehouden kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de bonenstoof over de ovenschalen en verdeel daar de aardappelpuree over. Bestrooi met de kaas en bak 20 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g iets kruimige aardappelen
720 g witte bonen in pot
3 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
2 tl gedroogde dragon
400 g verse gesneden snijbonen
400 g polpa
200 g zuivelspread knoflook en kruiden
100 g geraspte oude kaas 48+
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal 28 x 17 x 6 cm