Boerenkoolstamppot met vegetarische rookworst
bewaar
bewaar

Boerenkoolstamppot met vegetarische rookworst

Geef je boerenkoolstamppot eens een upgrade met spruitjes. En vegetarische rookworst ernaast natuurlijk!

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met het bouillonblokje in het water in 20 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

Snijd ondertussen de uien in dunne parten. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de helft van de olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

Verdeel ondertussen de boerenkool over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en meng met de rest van de olie. Schep de spruiten halverwege om en rooster de boerenkool de laatste 10 min. boven in de oven mee. Schep halverwege om.

Bereid ondertussen de vega rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel de witte kaas.

Haal de groenten uit de oven. Stamp de aardappelen met de melk met de pureestamper tot een puree. Schep de geroosterde groente en de helft van de witte kaas erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de rookworst in plakjes. Serveer de stamppot met de vega rookworst en bestrooi met de rest van de witte kaas.

combinatietipLekker met 125 g geroockte vegan speckjes (schaal, De Vegetarische Slager)

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boerenkoolstamppot met vegetarische rookworst

Geef je boerenkoolstamppot eens een upgrade met spruitjes. En vegetarische rookworst ernaast natuurlijk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig