Preistamp met vega rookworst & geroosterd amandelschaafsel
Winterse dagen vragen om heerlijke pannen vol stamppot!
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel zout in 15 min. in een ruime pan gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe. Voeg de laatste minuut de prei toe.
Verwarm ondertussen de rookworsten zonder verpakking in een pan heet, niet kokend water, gedurende 10 min. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de selderij fijn en laat de kappertjes uitlekken. Giet de aardappelen en groente af en vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen en groente terug in de pan met de melk, mosterd, selderij en kappertjes. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over 4 borden en verdeel de rookworst erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Preistamp met vega rookworst & geroosterd amandelschaafsel
Winterse dagen vragen om heerlijke pannen vol stamppot!
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel zout in 15 min. in een ruime pan gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe. Voeg de laatste minuut de prei toe.
Verwarm ondertussen de rookworsten zonder verpakking in een pan heet, niet kokend water, gedurende 10 min. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de selderij fijn en laat de kappertjes uitlekken. Giet de aardappelen en groente af en vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen en groente terug in de pan met de melk, mosterd, selderij en kappertjes. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over 4 borden en verdeel de rookworst erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
400 g bloemkoolroosjes
400 g gesneden prei
4 vegetarische rookworsten
30 g amandelschaafsel
20 g selderij
100 g kappertjes
100 ml halfvolle melk
1 el grove dijonmosterd
Dit heb je nodig
pureestamper