Vegan pompoensoep met volkoren toast
Aan de slag
Schil en snijd de knolselderij in blokjes van ca. 1 cm. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen, snijd in parten en snijd in stukken van ca. 1 cm. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snipper de uien, snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit de helft van de olie op middelhoog vuur in een (soep)pan en fruit de ui en ⅔ van de knoflook ca. 1 min. Doe de knolselderij, pompoenblokjes en paprika erbij en bak 5 min. Schep regelmatig om.
Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en kook de soep 30 min, roer af en toe. Pureer de soep met de staafmixer glad en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Snijd elk schnittbroodje in de lengte in 3 plakken en doe in een mengkom. Doe de rest van de knoflook en van de olie bij het brood en meng goed door. Verdeel de plakken brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 8 min. in het midden van de oven tot knapperig.
Verdeel de soep over diepe borden, bestrooi met de pompoenpitten en serveer met de toast.
Vegan pompoensoep met volkoren toast
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
40 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Schil en snijd de knolselderij in blokjes van ca. 1 cm. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen, snijd in parten en snijd in stukken van ca. 1 cm. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snipper de uien, snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit de helft van de olie op middelhoog vuur in een (soep)pan en fruit de ui en ⅔ van de knoflook ca. 1 min. Doe de knolselderij, pompoenblokjes en paprika erbij en bak 5 min. Schep regelmatig om.
Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en kook de soep 30 min, roer af en toe. Pureer de soep met de staafmixer glad en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Snijd elk schnittbroodje in de lengte in 3 plakken en doe in een mengkom. Doe de rest van de knoflook en van de olie bij het brood en meng goed door. Verdeel de plakken brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 8 min. in het midden van de oven tot knapperig.
Verdeel de soep over diepe borden, bestrooi met de pompoenpitten en serveer met de toast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g knolselderij
500 g flespompoenen
1½ paprika
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
4 el olijfolie mild
1 l water
1 vegan bouillonblokje
6 afbak schnittbroodjes volkoren
50 g pompoenpitten
Dit heb je nodig
staafmixer
bakpapier