Vegetarische lunchwraps met tzatziki
Vegetarisch lunchen is een feestje. Want met deze lunchwraps met frisse tzatziki is de lunch het hoogtepunt van je dag.
Aan de slag
Rasp voor de tzatziki de helft van de komkommer met een grove rasp, doe in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit. Snijd de dille fijn en meng met de uitgeknepen komkommer en yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd de helft van het vruchtvlees in dunne halve ringen. Houd 2 halve ringen (per 2 personen) apart voor garneren, de andere helft van de paprika gebruik je niet. Snijd de rest van de komkommer in plakjes van een ½ cm, houd 4 plakjes (per 2 personen) apart voor garneren. Halveer de cherrytomaten.
Leg de wraps op een werkblad en besmeer ze met de tzatziki. Verdeel de peen julienne, paprika, komkommerplakjes en de veldsla erover. Vouw de onderkant van de wraps ca. 5 cm naar boven en vouw de zijkanten naar binnen. Prik de wraps vast met de cocktailprikkers.
Doe de resterende veldsla in de opening van de wrap, dit is het haar. Maak op de wrap een gezichtje: de plakjes komkommer, met daarop de gehalveerde cherrytomaten zijn de ogen en een ½ paprikaring is de mond.
Vegetarische lunchwraps met tzatziki
Vegetarisch lunchen is een feestje. Want met deze lunchwraps met frisse tzatziki is de lunch het hoogtepunt van je dag.
null personen
240 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rasp voor de tzatziki de helft van de komkommer met een grove rasp, doe in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit. Snijd de dille fijn en meng met de uitgeknepen komkommer en yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd de helft van het vruchtvlees in dunne halve ringen. Houd 2 halve ringen (per 2 personen) apart voor garneren, de andere helft van de paprika gebruik je niet. Snijd de rest van de komkommer in plakjes van een ½ cm, houd 4 plakjes (per 2 personen) apart voor garneren. Halveer de cherrytomaten.
Leg de wraps op een werkblad en besmeer ze met de tzatziki. Verdeel de peen julienne, paprika, komkommerplakjes en de veldsla erover. Vouw de onderkant van de wraps ca. 5 cm naar boven en vouw de zijkanten naar binnen. Prik de wraps vast met de cocktailprikkers.
Doe de resterende veldsla in de opening van de wrap, dit is het haar. Maak op de wrap een gezichtje: de plakjes komkommer, met daarop de gehalveerde cherrytomaten zijn de ogen en een ½ paprikaring is de mond.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ komkommer
4 g verse dille
50 g yoghurt Griekse stijl 0%
1 rode paprika
2 cherrytomaten
2 stuks wortel tortillawraps
75 g peen julienne
75 g veldsla
Dit heb je nodig
grove rasp
cocktailprikkers